in ,

CryCry

Νεκρός 78χρονος δισεκατομμυριούχος επενδυτής – Αυτοτραυματίστηκε με δικό του όπλο

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο του 78χρονου δισεκατομμυριούχου επενδυτή Τόμας Λι, ο οποίος βρέθηκε χθες νεκρός στο γραφείο του, μετά από αυτοτραυματισμό με δικό του όπλο.

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, το προσωπικό της ανταποκρίθηκε σε κλήση 911 στην Πέμπτη Λεωφόρο. Μετά από μετάβαση στο σημείο, εντοπίστηκε, όπως υποστηρίζει ένας άντρας, «του οποίου ο θάνατος διαπιστώθηκε στο σημείο».

Ωστόσο, η αστυνομία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε ότι οι ιατροδικαστές θα προσδιορίσουν τα αίτια και τον τρόπο θανάτου.

  • Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένειά του, τονίζοντας ότι είναι συντετριμμένη από το γεγονός του θανάτου του Λι.

«Έχουν ραγίζει οι καρδιές μας. Ζητούμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά μας και να μας επιτραπεί να θρηνήσουμε», σημείωσε η οικογένεια.

Ποιος ήταν ο Λι

Απόφοιτος του Χάρβαρντ, ο Λι ήταν πρωτοπόρος στις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων, ιδρυτής και πρόεδρος της Lee Equity, την οποία ίδρυσε το 2006.

  • Προηγουμένως διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Thomas H. Lee Partners, την οποία ίδρυσε το 1974.

Το 1992, ήταν αυτός που αγόρασε το Snapple και το πούλησε δύο χρόνια αργότερα για 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, βγάζοντας 32 φορές τα χρήματά του.

Τα τελευταία 46 χρόνια, συμμετείχε σε επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω εκατοντάδων συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς και της επακόλουθης πώλησης επωνυμιών όπως η Snapple Beverages και η Warner Music.

Ακόμη, σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η οικογένειά του, διακρίνονταν για τα φιλανθρωπικά του αισθήματα.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου πολλών οργανώσεων, όπως το Lincoln Center, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Πανεπιστήμιο Brandeis, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Μουσείο Εβραϊκής Κληρονομιάς.

Κατά τη στιγμή του θανάτου του, η καθαρή περιουσία του Λι εκτιμήθηκε σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

MPA – Ακατάλληλη η νέα ταινία του Λάνθιμου με την Έμα Στόουν. «Διάχυτο σ3ξουαλικό περιεχόμενο, απρεπής γλώσσα»

Διπλό φονικό στα Ανώγεια – «Ο Μανώλης και ο πατέρας μου ήταν μια ψυχή σε δυο σώματα»