in

Νεκρό βρέφος στο Διδυμότειχο – Εισροή γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμός τα αίτια θανάτου

Πέφτει φως στις συνθήκες θανάτου από την ιατροδικαστική εξέταση. Το άτυχο βρέφος στο Διδυμότειχο, ήταν μόλις 4 μηνών. Τι έχει γίνει γνωστό για τους γονείς και το αδερφάκι του…

Το βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο στο Διδυμότειχο από τους γονείς του και η ιατροδικαστική εξέταση έριξε φως στα αίτια θανάτου. Διαπιστώθηκε εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό, αλλά και πως το αγγελούδι ήταν υποσιτισμένο. Όπως ανέφεραν γιατροί μάλιστα, έδειχνε πολύ μικρότερο από την πραγματική του ηλικία. Αυτό σε συνδυασμό με την περιπέτεια του άλλου παιδιού της οικογένειας, όταν είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο με δαγκώματα από ποντίκια, βάζουν ξανά στο μικροσκόπιο τους γονείς. Το 2019 είχαν χάσει την επιμέλεια του πρώτου του παιδιού, αλλά στη συνέχεια έκαναν και δεύτερο, με τις αρμόδιες Αρχές να δηλώνουν άγνοια. Πλέον καλούνται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου.

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία στο Διδυμότειχο, η υπόθεση του θανάτου ενός βρέφους μόλις 4 μηνών, το οποίο μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο νεκρό την περασμένη Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού κάνει λόγο για εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμό, ενώ σημάδια παραμέλησης ήταν εμφανή στο βρέφος, το οποίο μάλιστα φαινόταν αρκετά μικρότερο από την ηλικία του.

Οι γονείς του βρέφους έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και για το πρώτο τους παιδί, ένα κοριτσάκι, το 2019 όταν ήταν 3,5 χρονών, που μεταφέρθηκε στα επείγοντα με δαγκωματιές από ποντίκι στο πρόσωπο και στο χέρι.

Τότε άμεσα αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς, ενώ το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν τα εξαιρετκά σοβαρά τραύματά του, τόσο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια.

Την επόμενη εβδομάδα οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου για την υπόθεση θανάτου του 4 μηνών παιδιού τους, ενώ η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου μιλώντας στην ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της οικογένειας, ούτε για τη νέα εγκυμοσύνη, μετά το περιστατικό με το κοριτσάκι.

 

Όπως λέει, υπήρξε ενημέρωση μόνο αφότου το μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο. «Αυτές οι οικογένειες χρειάζεται να παρακολουθούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά μετά από εντολή της Εισαγγελίας».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ηλεία ΤΩΡΑ – Αυτοκτονία μητέρας παιδιού σε λιοστάσι – Έγραψε και άφησε σημείωμα

Πρώτη η Κουτσελίνη χθες με nassosblog και το ρεπορτάζ για την δολοφονία στο Μεσολόγγι