in ,

CryCry CuteCute

Νεκρή η καλλονή Χαρούλα Γεωργαντζά – Είχε βγει Β’ Σταρ Ελλάς

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε η Χαρούλα Γεωργαντζά – Μπλαμούτση από την Κερασιά Μαγνησίας, που σε ηλικία 18 ετών κέρδισε τον τίτλο Β’ Σταρ Ελλάς στα εθνικά καλλιστεία.

Τα καλλιστεία είχαν διοργανωθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στις 5 Απριλίου 1952 από την εφημερίδα «Εθνος», τα οποία υπήρξαν τα πρώτα Ελληνικά Καλλιστεία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον εμφύλιο που ακολούθησε.

  • Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, σύσσωμη η κοσμική Αθήνα παρευρέθηκε στο γεγονός, και μεταξύ αυτών ο Στρατηγός Παπάγος και ο υπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος.

Παρουσιαστές ήταν η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος. Νικήτρια εστέφθη η Νταίζη Μαυράκη από την Κρήτη. Κατά την διάρκεια της τελικής αναμέτρησης το κοινό είχε χωριστεί σε Μαυρακικούς, Γεωργαντζικούς και Πατιμεζακικούς.

Η Χαρούλα – έτσι ήταν γνωστή – άλλωστε ενδεικτικό είναι και το πρωτοσέλιδο του «Έθνους» οπού μνημονεύεται με το μικρό της όνομα, δείγμα του πόσο οικεία υπήρξε με το πλήθος, έχει καταγωγή από την Κερασιά της Μαγνησίας. Η μητέρα της ήταν το γένος Γκούντα.

Κατόπιν της πρόσφατης εκδημίας της, επιθυμία των οικείων της είναι τα οστά της να μεταφερθούν στην Άνω Κερασιά.

Για την εκπλήρωση της επιθυμία αυτής ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και το Δ.Σ. του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σπείρα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. – Πουλούσε ναρκωτικά ακόμα και έξω από τον «Ερυθρό Σταυρό»

Χαρές στην Κρήτη – Ο έρωτας με την Τουρκάλα. Η βάφτιση, το μωράκι και ο λαμπερός γάμος