Νέα στοιχεία έρχονται να ρίξουν ακόμη περισσότερο φως, αλλά και να μεγαλώσουν τα ερωτήματα, στην υπόθεση της δολοφονίας της 46χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας της άτυχης γυναίκας, το παιδί της φέρεται να είχε εκφράσει φόβο για τον 41χρονο άνδρα που σήμερα κατηγορείται για τον θάνατό της.
- Σύμφωνα με όσα ανέφερε, τα παιδιά των δύο οικογενειών είχαν επαφές και, σε κάποια στιγμή, το παιδί της διασώστριας φέρεται να είπε στους γονείς του: «Φοβάμαι αυτόν τον άνθρωπο». Τότε, όπως υποστήριξε ο πατέρας της, η οικογένεια δεν γνώριζε τι ακριβώς είχε προκαλέσει αυτή την αντίδραση.
Η συγκεκριμένη μαρτυρία αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την τραγωδία, χωρίς ωστόσο να αποτελεί από μόνη της απόδειξη για το κίνητρο ή τις συνθήκες του εγκλήματος.
- Την ίδια ώρα, παραμένει αναπάντητο το μεγάλο ερώτημα: για ποιον λόγο η 46χρονη βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου; Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι πίστεψε πως αντιμετώπιζε εισβολέα και αντέδρασε για να προστατεύσει τη σύζυγο και την κατοικία του. Η οικογένεια της 46χρονης αμφισβητεί αυτή την εκδοχή.
Κάμερες, κινητά τηλέφωνα, μαρτυρίες και ιατροδικαστικά ευρήματα βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών. Το παζλ της Σύρου παραμένει σκοτεινό και το ερώτημα είναι ένα: τι πραγματικά συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ;
