in

OMGOMG

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου – “Θα είμαστε αμείλικτοι. Είναι φωτιές από ανθρώπινο χέρι”

Στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε αναφορά στον άδικο θάνατο των δύο ηρώων πιλότων μας, του Χρήστου Μουλά και του Περικλή Στεφανίδη.Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς γίνεται δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

 

  • Ο διάλογος Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ημέρες ήταν δύσκολες και πολύ στενάχωρες. Θρηνούμε 4 συμπολίτες μας: 2 πιλότους που έπεσαν στη μάχη της φωτιάς και 2 συμπολίτες που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από τη φωτιά.Η κλιματική κρίση είναι μια πραγματικότητα.Η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα.

  • Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Το κράτος δεν ήταν απόν. Είναι βέβαιο πως πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Είναι η υποχρέωση που πρέπει να αναλάβουμε απέναντι στον ελληνικό λαό. Και στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.

 

Να ευχαριστήσω όσες και όσους δίνουν τη μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών. Βοήθησαν να κάνουμε πολύ μεγάλες εκκενώσεις χωρίς να κινδυνεύσει κανένας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους πολίτες. Το κράτος να κινητοποιήσει τις εθελοντικές ομάδες της κοινωνίας.

 

  • Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Δυστυχώς, είναι τραγικό ότι βρισκόμαστε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Συναντά τις αδυναμίες και τις δυσκολίες μας. Η πολιτεία έχει ρόλο να παίξει, είναι συγκινητικό το πώς κινητοποιήθηκαν οι πολίτες στη Ρόδο.Είναι τραγικό ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές. Πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, αλλά χάνονται και ζωάκια και δεν μπορεί να γίνει εκκένωση εκεί, μόνο ό,τι κάνουν οι εθελοντές.Τραγικό ότι χάσαμε τα δύο παλικάρια της Αεροπορίας και τους δύο συμπολίτες μας.Μακάρι να έχουν δύναμη όσοι επιχειρούν στα μέτωπα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι. Αν είναι από αμέλεια, είναι ασυγχώρητη. Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για τους εμπρηστές.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. “δεν υπάρχει κανένας λόγος ή κίνητρο να καεί μια δασική έκταση για να πραγματοποιηθεί μια εγκατάσταση αιολικού πάρκου, όταν αυτή η εγκατάσταση επιτρέπεται ούτως ή άλλως να υλοποιηθεί στη δασική έκταση. Αντιθέτως, η καταστροφή μιας δασικής έκτασης θα οδηγήσει υποχρεωτικά στην άμεση κήρυξή της ως αναδασωτέας – παρ. 8 του άρ. 45 του ν. 998/1979. Είναι προφανές πως όλο αυτό συνεπάγεται αυξημένες προϋποθέσεις και περισσότερους όρους για την εγκατάσταση εντός αυτής ενός επιτρεπόμενου έργου, όπως τα αιολικά πάρκα”
    Μήπως καλύπτεις τους δικούς σας εμπρηστές, Ζαία;

Η Μενούνος είδε όλο τον τοκετό του παιδιού της μέσω παρένθετης μητέρας

Δείτε την λίστα – Αυτές είναι οι 15 σχολές με τα περισσότερα μόρια