Μητέρα 3χρονου Άγγελου: «Δεν έχω καταλάβει ότι το παιδί μου έχει φύγει» – Συγκλονίζει η απολογία της

2 Min Read

Με την απολογία της 27χρονης μητέρας συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, σε μια διαδικασία που ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά. Η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας πως ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει την απώλεια του παιδιού της, ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν η ίδια που το κακοποιούσε.

Κατά την απολογία της περιέγραψε τη σχέση της με τον βιολογικό πατέρα του παιδιού, ισχυριζόμενη ότι δεχόταν συστηματική κακοποίηση ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ανέφερε πως είχε δει τον πατέρα να χτυπά τον μικρό Άγγελο, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν προχώρησε σε καταγγελία στις Αρχές. Σε ερώτηση γιατί δεν μετέφερε το παιδί εγκαίρως στο νοσοκομείο, απάντησε πως «ήταν μακριά», ενώ υποστήριξε ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν γνώριζε πώς προκλήθηκαν τα εμφανή σημάδια κακοποίησης που της έδειξε το δικαστήριο.

Στην ίδια συνεδρίαση κατέθεσε καθηγητής Ψυχιατρικής, ο οποίος υποστήριξε ότι η 27χρονη παρουσιάζει νοητική στέρηση και μειωμένη ικανότητα αξιολόγησης καταστάσεων, σημειώνοντας ότι δεν είναι βέβαιος πως έχει αντιληφθεί πλήρως ακόμη και σήμερα τον θάνατο του παιδιού της. Ο 44χρονος συγκατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της, η δίκη διεκόπη προσωρινά και αναμένεται να συνεχιστεί με τις επόμενες διαδικαστικές ενέργειες.

Share This Article