Μηταράκης στη Βουλή — «Εδώ τελειώνει η δική μου εμπλοκή»

1 Min Read

Ο Νότης Μηταράκης πήρε θέση στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση που συνδέεται με το αίτημα άρσης της ασυλίας του, επιχειρώντας να αποσαφηνίσει πλήρως τον ρόλο του.

Όπως ανέφερε, η εμπλοκή του γραφείου του περιορίστηκε αποκλειστικά στη διαβίβαση αιτήματος πολίτη προς το αρμόδιο υπουργείο, χωρίς παρέμβαση, αξιολόγηση ή παρότρυνση.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το 2021 συνεργάτες του προώθησαν επιστολή δασολόγου που αφορούσε ζητήματα κτηνοτρόφων, ακολουθώντας πάγια πρακτική εξυπηρέτησης πολιτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκεί ολοκληρώνεται κάθε σύνδεση του ονόματός του με την υπόθεση, κάτι που, όπως τόνισε, προκύπτει και από τη δικογραφία.

Ο βουλευτής επικαλέστηκε το Άρθρο 62 του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι η μεταφορά αιτημάτων πολιτών αποτελεί μέρος της πολιτικής δραστηριότητας ενός κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Η υπόθεση παραμένει πολιτικά ευαίσθητη, καθώς το θέμα της άρσης ασυλίας αγγίζει ευρύτερα ζητήματα θεσμικής λειτουργίας και λογοδοσίας.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις επόμενες κοινοβουλευτικές κινήσεις και στο πώς θα αξιολογηθεί συνολικά η υπόθεση.

Share This Article