Η συζήτηση για τις υποκλοπές στη Βουλή ξεκινά, αλλά χωρίς το μεγάλο «μπαμ». Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει: δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτή η επιλογή δεν είναι αδυναμία. Είναι στρατηγική.
- Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα έδινε «οξυγόνο» στην κυβέρνηση, συσπειρώνοντας τη. «Δεν θα λειτουργήσουμε ως ναυαγοσώστης», λένε ξεκάθαρα.
Αντί για θεαματικές κινήσεις, ο Ανδρουλάκης επενδύει σε διαρκή φθορά. Υποκλοπές, ακρίβεια, θεσμικά ζητήματα – όλα στο τραπέζι, με στόχο τη συνολική αποδόμηση. Η συζήτηση στη Βουλή αποκτά έτσι περισσότερο πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα, χωρίς άμεσο ρίσκο για την κυβερνητική σταθερότητα.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει βαλίτσες για Βαρκελώνη, για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δίνοντας και διεθνές στίγμα. Το μήνυμα είναι σαφές: πίεση μέχρι τέλους – αλλά με σχέδιο.
