in

OMGOMG

Μεσολόγγι ΤΩΡΑ – «Δεν πήρε εντολή ο κρεοπώλης να σκοτώσει» – Το κίνητρο και ο ρόλος των αρχαιοκάπηλων

Σε σενάριο αρχίζει και καταλήγει η εμπλοκή κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Από τις εξαντλητικές έρευνες των Αρχών ασφαλείας του Μεσολογγίου δεν έχει προκύψει ότι πήρε εντολή ο 50χρονος κρεοπώλης να εκτελέσει τον 31χρονο, για να του κλείσει το στόμα επειδή κάτι δήθεν επιβαρυντικό γνώριζε για κάποιο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων- κι ας υφίσταται τέτοιο κύκλωμα που «λυμαίνεται» τον κάμπο του Ευηνοχωρίου, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Οι διωκτικές Αρχές έχουν εντοπίσει τα άτομα του κυκλώματος στο Αγρίνιο, το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι, που πράγματι είχαν επαφές με το θύμα και τον φερόμενο ως δολοφόνο του, κρεοπώλη, όμως η αρχαιοκαπηλία λογίζεται μόνο ως παράπλευρη, παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν έχει σχέση με το κίνητρο του στυγερού εγκλήματος της 4ης Ιανουαρίου στον βάλτο του Ευηνοχωρίου.

Ως κίνητρο οι αστυνομικές Αρχές εξακολουθούν να πιθανολογούν ότι είναι τα δανεικά που δεν επέστρεφε ο 50χρονος στον Μπάμπη, τα οποία λίγες μέρες πριν τον φόνο ζητούσε το θύμα με επιτακτικό, αν όχι και απειλητικό τρόπο, γι’ αυτό και ο κρεοπώλης αποφάσισε να τον βγάλει από τη μέση.

Την ανωτέρω ισχυρή εκδοχή ασπάζεται και ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που μάλιστα χθες επισκέφθηκε το Μεσολόγγι, συνεργαζόμενος με την οικογένεια του Μπάμπη και δίνοντας συνέχεια στη δική του έρευνα: «Δεν φαίνεται να συσχετίζεται η έντονη δράση αρχαιοκάπηλων στην Αιτωλοακαρνανία με τον φόνο του Μπάμπη από τα στοιχεία που κι εγώ έχω συλλέξει. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι μέγα πρόβλημα η ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων, γιατί δρουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα στο παρελθόν στον ίδιο νομό, όπως είναι γνωστό, φρόντισαν να κλείσουν τα στόματα δύο αθώων κτηνοτρόφων».

Εξάλλου, ανώτατη αστυνομική πηγή, μιλώντας στην «Π» χαρακτήρισε συμπτωματικό το γεγονός ότι συνελήφθη ο αλβανικής καταγωγής 36χρονος ενόσω έτρεχαν οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για τον φόνο του Μπάμπη:

«Οι θεσσαλονικείς συνάδελφοι είχαν την πληροφορία και εντόπισαν τον 36χρονο στην Αθήνα, έχοντας σχετική πληροφορία για την αρχαιοκαπηλική δραστηριότητά του, σε χρόνο που προηγείτο της ημερομηνίας του φόνου. Ενώ από τις λεπτομερείς έρευνες δεν προέκυψε ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε επαφές με τον Μπάμπη και τον κατηγορούμενο κρεοπώλη, άσχετα αν δράστης και θύμα ενδιαφέρονταν για αρχαιολογικά ευρήματα…».

Κοντολογίς, οι Αρχές ασφαλείας Μεσολογγίου ευελπιστούν ότι μόλις ο κρεοπώλης βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας για δεύτερη φορά, (ίσως και εντός της εβδομάδος, εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο βαλλιστικός έλεγχος των δύο καραμπινών που βρέθηκαν στο σπίτι του), υπό το βάρος των συντριπτικών στοιχείων σε βάρος του θ’ αναγκαστεί να ομολογήσει τα πάντα.

«Μας λέει με τρόπο πως άλλοι σκότωσαν τον Μπάμπη»
Βάσιμες ενδείξεις ότι μέρος των χρημάτων του Μπάμπη Κούτσικου διαχειριζόταν ο 50χρονος κρεοπώλης, που τελικό προορισμό είχαν άλλα πρόσωπα, διαθέτουν στα χέρια του οι Αρχές και οι αξιωματικοί που ερευνούν τη δολοφονία στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real, οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα μετά από πληροφορίες που έφτασαν στα «χέρια» τους και σύμφωνα με αυτές «και άλλα πρόσωπα μέσω του κρεοπώλη έλαβαν χρήματα, τα οποία είτε αδυνατούσαν να επιστρέψουν, είτε αρνούνταν να το πράξουν».

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, ίσως έχει βάσει ο ισχυρισμός του κρεοπώλη ότι «εγώ είχα δανειστεί 1000 ευρώ τον Σεπτέμβρη και του τα επέστεψα όλα στο χέρι, τα 6500 μετά τον Δεκαπενταύγουστο και τα 1000 ευρώ στις γιορτές των Χριστουγέννων».

Το ίδιο το θύμα, όμως, μιλώντας στην μητέρα του είχε πει πως του είχε «φάει» 17.000 ευρώ «και δεν μου τα επιστρέφει».

Υπενθυμίζεται πως ο κρεοπώλης αρνείται τα πάντα, γεγονός που έχει προκαλέσει εντύπωση στις Αρχές, παρά τις πολύωρες ανακρίσεις με αξιωματικό να αναφέρει στη Real «συμπεριφέρεται σαν να μας λέει πως ‘εγώ ήμουν το δόλωμα, απλώς τον παγίδεψα, άλλοι τον έφαγαν’ χωρίς όμως να μας το πει από φόβο για την ζωή του».

Επίσης αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πού ξόδευε τα χρήματα τα οποία δανειζόταν ο 50χρονος από το θύμα.

Αυτοί είναι οι δυο άγνωστοι – γνωστοί φίλοι του Μπάμπη
Στα σενάρια για παράνομες δραστηριότητες που αφορούν σε κυνήγι χαμένου θησαυρού στο Μεσολόγγι και περιπλέκουν τον γρίφο για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε το «Φως στο Τούνελ».

Ένα κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας το οποίο λυμαινόταν στην περιοχή έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Έπειτα από έρευνα της εκπομπής προέκυψαν μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, για τη δολοφονία του Μπάμπη που αφορούν δύο πρόσωπα.

Το ένα από το Αγρίνιο και το άλλο από το Αιτωλικό, τα οποία φέρονται να είχαν επαφή με το θύμα αλλά και να έψαχναν μαζί με ειδικά μηχανήματα για κάτι πολύτιμο στην περιοχή του Μεσολογγίου. Την εικόνα αυτή έδωσε στις Αρχές ο φερόμενος ως δράστης.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι «εδώ και δυο χρόνια σε συζητήσεις μας , ο Μπάμπης μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι στην περιοχή κοντά στα ΤΕΙ σε μια εκκλησία το όνομα της οποίας δεν θυμάμαι, με μηχάνημα».

Κύκλωμα αρχαιοκάπηλων πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου;
Θρίλερ με οσμή αρχαιοκαπηλίας φαίνεται εμπλέκεται στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, με νέες πληροφορίες να ανατρέπουν όλα τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, πριν από τρεις ημέρες συνελήφθη 36χρονος στο Μεσολόγγι για αρχαιοκαπηλία, με τα αρχαία να ξεθάβονται σε ένα σημείο στο οποίο βρέθηκε ο κρεοπώλης για 11 λεπτά αφότου δολοφόνησε τον Μπάμπη Κούτσικο το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως στις 3 Ιανουαρίου, είχε πάρει την Υπηρεσία Αρχαιοτήτων της Λευκάδας πως έχει αυτές τις αρχαιότητες. Στις 5 Ιανουαρίου έφτασε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ζητώντας να δώσει τις αρχαιότητες και να πάρει τα εύρετρα.

Μια καταγγελία, ωστόσο, στο τμήμα Ασφαλείας Θεσσαλονίκης βοήθησε τις Αρχές να φτάσουν στη σύλληψή του, σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ».

Πώς όμως έφτασε στις αρχαιότητες; Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε πληροφορίες από έναν ηλικιωμένο για θαμμένα αρχαία στην περιοχή Λυόμενα στο Μεσολόγγι. Στο ίδιο σημείο που βρέθηκε ο κρεοπώλης μετά τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων, τηλεφώνησε άνθρωπος που σχετίζεται με την υπόθεση από το Μεσολόγγι και εξέφρασε φόβους για τη ζωή του καθώς δέχεται απειλές!

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νεκρός ο αγνοούμενος ψαράς

Βόλος ΤΩΡΑ – Κόντεψε να πνίξει την γυναίκα του επειδή πίστευε ότι τον απατά και την καλύπτει η πεθερά του