Μεγάλο κέρδος για την Εθνική – Γόητρο, εμπειρίες και πιο ευνοϊκή κλήρωση για το Euro

2 Min Read

Η Εθνική Ελλάδος συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Nations League, έχοντας παραμείνει αήττητη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της League A. Η Γαλανόλευκη μετρά δύο νίκες και δύο ισοπαλίες απέναντι σε Σερβία, Γερμανία και Ολλανδία, έχοντας συγκεντρώσει οκτώ βαθμούς.

Το μεγάλο όφελος για το Euro

Η συγκεκριμένη πορεία έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο ενόψει των προκριματικών του Euro 2028. Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την τρίτη θέση στον όμιλό της και, με βάση την εξέλιξη της διοργάνωσης, έχει εξασφαλίσει θέση στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης.

Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική θα αποφύγει ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης, αποκτώντας ευνοϊκότερες προϋποθέσεις στην προσπάθειά της να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση.

Τα προημιτελικά είναι πλέον στο χέρι της

Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου με οκτώ βαθμούς και έχει μπροστά της δύο ακόμη παιχνίδια. Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά του Nations League, τα οποία θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2027.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ήδη αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες απέναντι σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ η πρώτη ιστορική νίκη επί της Γερμανίας αποτέλεσε ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο.

Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Εθνική διεκδικεί πλέον όχι μόνο την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά και μια ακόμη καλύτερη θέση στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Share This Article