in

CuteCute LoveLove

Με ελληνικές σημαίες και Εύζωνες γέμισε η 5η λεωφόρος στο Μανχάταν…

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μανχάταν η μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821.

  • Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες πάντως δεν φάνηκαν ικανές να κάμψουν το φρόνημα των Ομογενών και η 5η λεωφόρος απέκτησε ελληνικό παλμό και γέμισε γαλανόλευκα χρώματα.

Τα χαμόγελα και η καλή διάθεση δεν έλειψαν σε αυτή την ημέρα-σύμβολο για όλο τον Ελληνισμό.

  • Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Ελευθερίας δεν τελειώνει, είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο μήνυμα που απηύθυνε κατά την Τελετή Έπαρσης της Σημαίας της Ελλάδας και της Κύπρου στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκρην. Αναφερόμενος στην τιμητική παρουσία των Ευζώνων, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η εμφάνισή τους σήμερα θυμίζει τους Αθάνατους Ήρωες του 1821».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε την Παρασκευή τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δημοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνημα στο Σημείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί.

  • Τόσο στην παρέλαση όσο και στην εκδήλωση στο Μπόουλινγκ Γκριν για την έπαρση της ελληνικής σημαίας συμμετείχαν ομογενειακά σχολεία, τα οποία παρουσίασαν και ελληνικούς χορούς.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Ευάγγελος Σέκερης.

Κοινή συνισταμένη στα μηνύματα όλων των ομιλητών ήταν το μήνυμα ενότητας που στέλνει η επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό, αλλά και η συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η “σωσίας” της Νταϊάνα παράτησε τη δουλειά της και μπήκε στην “Ροζ βιομηχανία” (ΦΩΤΟ)

Δανάη Παππά – Λάμπρος Λάζαρης. Αυτός είναι που μπαίνει ανάμεσά τους (φωτο)