Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης μίλησε για τις πρώτες διαπιστώσεις από τον έλεγχο στη Stem Cell στο Κολωνάκι, όπου ο Γιώργος Μαζωνάκης υπέστη την ανακοπή.
Όπως ανέφερε, ο χώρος είχε λάβει άδεια λειτουργίας ως παθολογικό ιατρείο, ενώ στον φάκελο εμφανίζονται ένας παθολόγος και μία γιατρός άνευ ειδικότητας, η οποία είναι σύζυγος του γιατρού.
Το στοιχείο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς, σύμφωνα με τον Πατούλη, η πλασμαφαίρεση δεν προβλέπεται ως πράξη που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα απλό παθολογικό ιατρείο. Ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για σύνθετη ιατρική διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη ομάδα.
Παράλληλα, ο ΙΣΑ ελέγχει τον εξοπλισμό, τις δραστηριότητες του χώρου και τις ιατρικές πράξεις που πραγματοποιούνταν εκεί.
Ο Πατούλης ξεκαθάρισε ότι δεν προδικάζεται καμία ευθύνη και πως τα αίτια του θανάτου θα προκύψουν από την ιατροδικαστική έρευνα και τις αρμόδιες διαδικασίες.
.
