Μαθητές της Νέας Ιωνίας σε ανοιχτή συζήτηση με τον Μητροπολίτη Γαβριήλ

1 Min Read

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία είχαν τέσσερις μαθητές της Γ’ Λυκείου από το 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, οι οποίοι βρέθηκαν απέναντι από τον Μητροπολίτη Γαβριήλ σε μια ανοιχτή και ουσιαστική συζήτηση γεμάτη ερωτήματα, προβληματισμούς και ανθρώπινη επικοινωνία.

  • Οι νέοι δεν δίστασαν να θέσουν θέματα που τους απασχολούν καθημερινά, αγγίζοντας ζητήματα πίστης, κοινωνίας αλλά και προσωπικής αναζήτησης.

Η κουβέντα πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τον Μητροπολίτη να ακούει προσεκτικά τις ανησυχίες και τις σκέψεις των μαθητών, προσπαθώντας να απαντήσει με ειλικρίνεια, κατανόηση και διάθεση διαλόγου.

  • Οι ερωτήσεις των παιδιών ήταν άμεσες και χωρίς φόβο, δείχνοντας την ανάγκη των νέων ανθρώπων να συζητούν ανοιχτά για θέματα που αφορούν το μέλλον, τις αξίες και τη θέση τους μέσα στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ προσπάθησε να προσεγγίσει τα ζητήματα όχι μόνο μέσα από τη θρησκευτική οπτική, αλλά και με ανθρώπινη ευαισθησία, δίνοντας έμφαση στη σημασία της επικοινωνίας, της κατανόησης και της προσωπικής αναζήτησης. Η στάση του κέρδισε τον σεβασμό και το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Share This Article