in

OMGOMG

Μαρία Φαραντούρη – “Προσπάθησα να μην είναι μεγάλο το τραύμα της απουσίας μου στον γιο μου”

Μία σπάνια συνέντευξη στην εκπομπή Δύο στη 10 και στον Δημήτρη Γιαγτζόγλου παραχώρησε η Μαρία Φαραντούρη. Η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα μίλησε για την συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη γνωριμία της με τον σύζυγό της, Τηλέμαχο Χυτήρη.

  • «Μέντοράς μου είναι ασφαλώς ο Μίκης. Υπήρχαν διαστήματα που μου έγραψε έργα ο Μάνος Χατζηδάκις. Ήταν αντίθετοι ως χαρακτήρες αλλά ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και δημιουργικά και πνευματικά και φιλικά. Ήταν πολύ φίλοι μέχρι τέλους, το σύστημα και η κοινωνία τους ήθελε χωριστά. Ο ένας μιλούσε με τον άλλον. Πήρα ένα γράμμα από τον Μίκη, κρυβόταν να μην τον πιάσει η Χούντα. Μου έστειλε “πάρε κάποιους μουσικούς και φύγετε στο εξωτερικό”. Φύγαμε. Μας συμπαραστάθηκαν οι Γάλλοι. Τα χρήματα από τις περιοδείες τα έπαιρνε μια ομάδα και τα έφερνε στις οικογένειες των φυλακισμένων και των εξορισμένων από τη Χούντα.

Όταν βιώνεις τις καταστάσεις ρίχνεις το βάρος στο πώς να το αντιμετωπίσεις. Ασφαλώς ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με ιστορικά γεγονότα. Μετά από χρόνια βλέπεις πώς επέδρασε αυτό. Φυσικά δεν θέλω αυτή η εποχή να περάσει στη λήθη» είπε για τις αντιξοότητες στην περίοδο της Χούντας.

Για τη γνωριμία με τον σύζυγό της, Τηλέμαχο Χυτήρη είπε:

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Τα βίντεο της 15χρονης που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του 14χρονου. «Θα τον φάω ζωντανό»

Έκτακτο – Νεκρός σε εκδήλωση ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Βενέτης