Καζάνι που βράζει θυμίζει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις εσωτερικές κόντρες να έχουν χτυπήσει κόκκινο και τα στρατόπεδα να ακονίζουν τα μαχαίρια τους.
Η εικόνα μόνο ενότητας δεν θυμίζει, καθώς η μειοψηφία εμφανίζεται να ελέγχει τον κομματικό μηχανισμό, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα κινείται υπό διαφορετική καθοδήγηση.
Οι βουλευτές βλέπουν τον κίνδυνο μιας νέας διάσπασης να πλησιάζει και γι’ αυτό πιέζουν να παραταθεί η θητεία του Ξανθόπουλου ως «προεδρεύοντα».
Θεωρούν πως η παραμονή του μπορεί να λειτουργήσει σαν προσωρινό φρένο στις φυγόκεντρες δυνάμεις και να αποτρέψει ένα νέο εσωκομματικό ατύχημα.
Την ίδια ώρα, Πολάκης, Παππάς και Δούρου επιμένουν να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ένταση.
Στους διαδρόμους του κόμματος κυριαρχεί νευρικότητα, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα κάνει την επόμενη κίνηση. Το διακύβευμα είναι πλέον τεράστιο.
Δεν αφορά μόνο το ποιος θα επικρατήσει εσωκομματικά, αλλά το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εμφανιστεί σοβαρός και ενωμένος απέναντι στην κοινωνία.
Γιατί όταν οι μάχες δίνονται μόνο μέσα στα γραφεία, η πολιτική επιβίωση γίνεται πολύ δύσκολη υπόθεση.
