in

AngryAngry OMGOMG

Μαίνεται για 16η μέρα η φωτιά στον Έβρο – Σε Λευκίμμη και Προβατώνα τα κύρια μέτωπα

Για 16η μέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ακατάπαυστα μάχη με τις φλόγες. Τα κύρια μέτωπα αυτή την ώρα, στα οποία επικεντρώνονται οι προσπάθειες, εντοπίζονται στη Λευκίμμη και τον Προβατώνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννη Αρτοποιό. Ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτα καντηλάκια, τα οποία εκτείνονται σε μεγάλη έκταση.

 

 

  • «Πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεγα-πυρκαγιά σε συμπαγές δάσος, που ξεκίνησε από 19 φωτιές», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Αρτοποιός, αναφέροντας πως τα υπόλοιπα μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί.Όπως τόνισε η κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας και θα χρειαστεί να περάσουν μέρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο στη Λευκίμμη τις τελευταίες ώρες παρουσιάζει καλύτερη εικόνα χωρίς ωστόσο να εφησυχάζουν οι δυνάμεις στην περιοχή, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις και εναέρια μέσα.

 

 

Χθες το απόγευμα εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Τυχερό Έβρου, με τον κίνδυνο, ωστόσο, για τον οικισμό να έχει αποφευχθεί.Με τις διαδοχικές ρίψεις νερού από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης και την πτώση -τις τελευταίες ώρες- της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων μειώθηκε σταδιακά η δυναμική του μετώπου της πυρκαγιάς. Από την αναζωπύρωση στο συγκεκριμένο σημείο κάηκε ένα μαντρί και τα ζώα του κτηνοτρόφου που υπήρχαν μέσα.

 

  • Η φωτιά ξεκίνησε από ένα σημείο που δεν είχε καεί τις προηγούμενες ημέρες, μεταξύ Λευκίμμης και Προβατώνα (φτάνοντας μάλιστα κοντά στο στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας) και επεκτάθηκε εξαιρετικά γρήγορα.Την ίδια στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε δύο ακόμη μέτωπα. Το πρώτο είναι στην περιοχή βόρεια του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς και ένα δεύτερο συνεχίζει να καίει στα δυτικά του Σουφλίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα δύο μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση.Οι Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και σήμερα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Σπυροπούλου-Σταθοκωστόπουλος. Το φωτογραφικό άλμπουμ της βάφτισης του γιου τους!

Το ΠΑΣΟΚ έχει “γενέθλια” – Πενηνταρίζει ο ήλιος ο πράσινος!