in

AngryAngry

Μαφία ναρκωτικών – Αυτός είναι ο τραπεζίτης που διακίνησε 250 εκατ. ευρώ και συνελήφθη

Ένας από τους μεγαλύτερους «υπόγειους τραπεζίτες της Ευρώπης», ο οποίος ξέπλενε εκατομμύρια βρώμικου χρήματος από την εμπορία ναρκωτικών, είναι σύμφωνα με τη Εuropol o 52χρονος που συνελήφθη στη Γλυφάδα.

Ο «υπόγειος τραπεζίτης», Αλβανός με ελληνική υπηκοότητα, που έχει διακινήσει περίπου 250.000.000 ευρώ μέσα σε διάστημα 10 μηνών, έπεσε στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ στη Γλυφάδα, μετά από άριστη συνεργασία που υπήρξε τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ολλανδικών αρχών.

  • Ο 52χρονος που εναντίον του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και κεφαλαίων φέρεται να μετέφερε το «βρώμικο χρήμα» όπου είχαν ανάγκη τα κυκλώματα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του άνδρα ξεκίνησε πριν από 6 μήνες, όταν διωκτικές αρχές της Ολλανδίας συνέλαβαν άτομα που σχετίζονται με κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Έπειτα από έρευνα στις ηλεκτρονικές τους συσκευές, εντόπισαν μια επαφή με τρία γράμματα. Όταν την ταυτοποίησαν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο το οποίο διαμένει στην Ελλάδα.

Τότε, ενημερώθηκε η ελληνική πρεσβεία και ξεκίνησαν οι η έρευνες από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ για να εντοπιστεί ο 52χρονος που έχει γεννηθεί στους Αγίους Σαράντα και ζει στην Ελλάδα. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι είχε ιδρύσει κι ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας real estate στη Γλυφάδα.

Αμέσως ξεκίνησε η παρακολούθηση του και η σύλληψη του έγινε στις 31 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα οι αρχές είχαν καταφέρει να βρουν τις οδηγίες που έδινε σε… κούριερ χρημάτων για τη διακίνηση μέσω κρυπτοεφαρμογών.

Δηλαδή, μιλούσε με τις επαφές στην Ολλανδία και τους έδινε οδηγίες για το πώς θα διακινήσουν τα χρήματα, στέλνοντάς τους από το ένα μέρος στο άλλο με μεγάλα ποσά. Οι… κούριερ τον ενημέρωναν κάθε βράδυ, στο τέλος της ημέρας, για τα ποσά που διακίνησαν και πού τα πήγαν.

Μετά τη σύλληψή του, δεσμεύθηκε όλη η περιουσία του μεταξύ των οποίων και διαμερίσματα που είχε μεταβιβάσει στην εταιρεία.. Ο ίδιος διατηρούσε χαμηλό προφίλ και ισχυρίζεται ότι είναι αθώος για όσα του καταλογίζουν.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σοκ στον κατασκευαστικό κλάδο – Νεκρός ο Μιχάλης Μακριδάκης που κατέρρευσε ενώ περπατούσε

Την αποφυλάκισή του αιτήθηκε πασίγνωστος Κρητικός καλλιτέχνης που υπεξαίρεσε 1,6 εκατ.