«Λύγισε» το δικαστήριο με την κατάθεση για τη 16χρονη – Καταδίκη για ασέλγεια και πορνογραφία

1 Min Read

Στη φυλακή επιστρέφει ο 58χρονος καθηγητής Θεολογίας μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας, το οποίο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για την υπόθεση που αφορούσε 16χρονη μαθήτριά του.

  • Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και της πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ο πρότερος έντιμος βίος.
  • Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την κατοχή του επίμαχου υλικού, καθώς και την ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων και ενός βίντεο με τη μαθήτρια.

Ωστόσο, αρνήθηκε την κατηγορία της ασέλγειας και υποστήριξε πως η ανήλικη είχε πει ψέματα. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο. Ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η αναφορά στην ψυχολογική κατάσταση της 16χρονης.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση της ψυχολόγου της, η ανήλικη παρουσιάζει διαταραχή μετατραυματικού στρες, με σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και στις κοινωνικές της σχέσεις. Η απόφαση πλέον κλείνει ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κεφάλαιο της υπόθεσης, με τον 58χρονο να επιστρέφει στη φυλακή.

Share This Article