in

OMGOMG

Λογαριασμοί ρεύματος – Έρχονται αυξήσεις τον Ιούλιο. Στον «αέρα» οι επιδοτήσεις

Στον αέρα βρίσκονται τα τιμολόγια ρεύματος του Ιουλίου, καθώς δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι θα υπάρξει έστω και η ελάχιστη επιδότηση του τελευταίου τριμήνου, παρά τις σταθερές ή και αυξημένες ονομαστικές τιμές που ανακοίνωσαν προχθές το βράδυ οι προμηθευτές.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν υπάρξει παράταση των επιδοτήσεων, τότε προφανώς οι ονομαστικές τιμές των προμηθευτών για τον Ιούλιο είναι και οι τελικές και ισοδυναμούν με αύξηση έναντι των αντίστοιχων του προηγούμενου διμήνου.

Αυξήσεις χωρίς επιδοτήσεις

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ με τους περισσότερους πελάτες ως ο κυρίαρχος παίκτης στη λιανική ανακοίνωσε ονομαστικό τιμολόγιο Ιουλίου (Γ1 οικιακό) από 0,15500 έως 0,16700 ευρώ/κιλοβατώρα. Ως προς την ονομαστική τιμή βρίσκεται ακριβώς στα ίδια επίπεδα με εκείνη του Ιουνίου και μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη του Μαΐου κατά μόλις 0,004 ευρώ.

Ωστόσο, με την επιδότηση των 0,015 ευρώ/κιλοβατώρα του Ιουνίου η τιμή διαμορφώθηκε για τον τρέχοντα μήνα από 0,14000 έως 0,15200 ευρώ/κιλοβατώρα, ενώ για τον Ιούλιο, χωρίς επιδότηση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η τελική τιμή είναι αυξημένη κατά 1,5 λεπτό/κιλοβατώρα (+10,7%-9,87% σε ένα μήνα).

Σημειώνεται ότι η ονομαστική τιμή που αποφάσισαν οι προμηθευτές για τον Ιούνιο περιλάμβανε τη «σίγουρη» επιδότηση που είχε προαναγγελθεί από τον Απρίλιο, ελέω εκλογών (σ.σ.: ως γνωστόν, κανονικά η ανακοίνωση της επιδότησης έπεται των ανακοινώσεων των τιμολογίων) και οι όποιες μειώσεις ήταν μάλλον περιορισμένες. Ιδιαίτερα δε καθώς το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουνίου κλείνει με χονδρεμπορική τιμή (εκκαθάρισης αγοράς επόμενης ημέρας) μόλις στα 86,68 ευρώ/μεγαβατώρα (1-22/6), δηλαδή με σημαντική μείωση έναντι του Μαΐου και του Απριλίου (105,59 και 120,44 ευρώ/μεγαβατώρα, αντίστοιχα).

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Αδειάζει η κλεψύδρα με το οξυγόνο στο υποβρύχιο – Το εφιαλτικό σενάριο

Ελεύθερος υπό όρους ο 16χρονος που κατηγορείται για διάθεση «ροζ» οπτικοακουστικού υλικού