in

Λεωφορειολωρίδες – Νέες κάμερες και τσουχτερά πρόστιμα

Εντείνονται οι έλεγχοι της Τροχαίας για την κίνηση των οχημάτων στις λεωφορειολωρίδες της Αθήνας, που όπως είναι γνωστό, οριοθετούνται από τις κίτρινες διαγραμμίσεις στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και σκοπό έχουν την αύξηση της ταχύτητας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Πολλοί οδηγοί ενδεχομένως να μην γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες και πλέον πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού τα μπλόκα της Τροχαίας, ιδιαίτερα στη Βασιλίσσης Σοφίας, μετά από το Χίλτον, αλλά και σε άλλες λεωφόρους, είναι καθημερινά.

Το δε πρόστιμο για τους παραβάτες, όπως φρόντισε να υπενθυμίσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Facebook, ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ προβλέπεται και αφαίρεση πινακίδων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε τα εξής:
«Με την ευκαιρία, να επισημάνω για όσες και όσους δεν το έχουν ήδη προσέξει ότι σε αθηναϊκούς δρόμους έχουν τοποθετηθεί νέες κάμερες σε σημεία όπου παρατηρείται συστηματική παραβίαση των λεωφορειόδρομων από τους οδηγούς. Οι νέες κάμερες -12 πλέον σε βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας- είναι ψηφιακές άρα πιο αποτελεσματικές στην καταγραφή των παραβάσεων από τις παλαιότερες αναλογικές που είτε είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας είτε είχαν λεηλατηθεί. Στόχος είναι να διευκολυνθεί η κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ως κίνητρο και για τη μη χρήση του ΙΧ τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης. Θέλει προσοχή, γιατί τα πρόστιμα είναι τσουχτερά -200 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων».

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Βαρύ πένθος για τον ηθοποιό Σπύρο Τσεκούρα – Νεκρός ο πατέρας του

Εύβοια ΤΩΡΑ – Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή και σε προχωρημένη σήψη μέσα στο σπίτι της