in

OMGOMG WTFWTF

«Λάβαμε μήνυμα να εγκαταλείψουμε τα σπίτια γιατί θα “χτυπήσουν”» – Συγκλονίζει εγκλωβισμένος Έλληνας στη Γάζα

Εγκλωβισμένος στην Γάζα βρίσκεται ο Ατέφ Ρατζάμπ, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη του πολέμου στο Ισραήλ.

Ο Ατέφ Ρατζάμπ επισκέφθηκε την Γάζα για να δει τους γονείς του και προσπαθεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στην Ελλάδα και την οικογένειά του την ώρα που οι μάχες στο Ισραήλ συνεχίζονται. Ο Ρατζάμπ διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και μένει στη χώρα μας.

Από την Γάζα όπου έχει εγκλωβιστεί κάνει έκκληση μιλώντας στην εκπομπή Tlive να βρεθεί ένας τρόπος να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Ξύπνησα το Σάββατο, άκουσα θόρυβο, αλλά νόμιζα ότι ήταν κεραυνοί. Ο ουρανός ήταν κόκκινος από τις ρουκέτες. Και μετά από δυο με τρεις ώρες άρχισαν τα αεροπλάνα να βομβαρδίζουν τη Γάζα. Προσπαθούσαμε να αντιληφθούμε τι συμβαίνει και στη συνέχεια καταλάβαμε. Τα αεροπλάνα άρχισαν να γκρεμίζουν κτίρια», ήταν τα λόγια του.

Οπως εξήγησε λαμβάνουν μηνύματα στο κινητό τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. «Πήρα το ελληνικό προξενείο και υπάρχουν και άλλοι Έλληνες. Σήμερα λάβαμε μηνύματα στα κινητά να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας γιατί θα χτυπήσουν παντού. Δεν έχουμε που να πάμε, ενώ δεν υπάρχουν και καταφύγια. Οι άνθρωποι που να πάνε στη θάλασσα».

Η κατάσταση στη Γάζα είναι δραματική και δεν έχει τρόπο να φτάσει στα σύνορα για να μπορέσει να διαφύγει… «Δεν μπορούμε τρόπος να εγκαταλείψουμε την Παλαιστίνη. Δεν είναι τίποτα ασφαλές. Με πήραν από το προξενείο και μου είπαν να είμαι αύριο στα σύνορα, αλλά πώς θα πάω εκεί. Δεν κυκλοφορεί τίποτα. Όλα έχουν σταματήσει γιατί είναι επικίνδυνα, Μας είπαν να κανονίσουμε μόνοι μας».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δύσκολες ώρες για την Μαρία Κορινθίου – «Πονάω σήμερα, θα τα πούμε από αύριο»

Νίκος Τσολερίδης για «Σασμό» – «Η μελανιά στο μάτι μου είναι μέρος ενός σχεδίου του Ανδρέα»