in

OMGOMG WTFWTF

Λάρισα – Ένοχοι στέλεχος εταιρείας και τεχνικός ασφαλείας για τον θάνατο 59χρονου εργοδηγού

Την ενοχή δύο ατόμων για το θάνατο ενός 59χρονου εργοδηγού τον Μάρτιο του 2019, αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν για το αδίκημα, μεταξύ άλλων, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ο τεχνικός ασφαλείας και ένα στέλεχος της εταιρείας που την ημέρα της 27ης Μαρτίου είχε αναλάβει την εκτέλεση εργασιών σύνδεσης φυσικού αερίου για επιχείρηση ζυθοποιίας στο 6ο χλμ. του δρόμου Λάρισας – Συκουρίου.

Το βράδυ της 27ης, ο 59χρονος εργαζόταν ως εργοδηγός του συνεργείου της ιδιωτικής εταιρείας όταν περίπου στις 11 μ.μ. παρασύρθηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα που οδηγούσε ένας 45χρονος και κατευθυνόταν στο ρεύμα προς Λάρισα. Ο 59χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ από τη σύγκρουση τραυματίσθηκε και ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος μεταφέρθηκε τότε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Τέσσερα χρόνια μετά το μοιραίο εκείνο βράδυ οι κατηγορούμενοι -ένας ήταν παρών στο δικαστήριο- κλήθηκαν να απολογηθούν για το αν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών υπήρχαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στον δρόμο όπως ο φωτισμός και η κατάλληλη σηματοδότηση για την προειδοποίηση των διερχόμενων οδηγών.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις συναδέλφων του 59χρονου, εκείνη την ημέρα άργησαν να τελειώσουν τις εργασίες γιατί δεν έγιναν σωστά κάποιες συγκολλήσεις. Παρέμειναν λοιπόν στο σημείο και μετά τη δύση του ηλίου για να φτιάξουν το πρόβλημα και όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες-εργάτες, υπήρχαν αναμμένα φώτα και πινακίδες με παλλόμενα φώτα. Να σημειωθεί ωστόσο πως η εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε στους μάρτυρες την έκθεση αυτοψίας που κατέγραψε ότι ο φωτισμός ήταν εκτός λειτουργίας.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ισχυρίστηκε με τη σειρά της ότι εκείνο το βράδυ είχαν εφαρμοστεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και πως ήταν το λάθος του διερχόμενου οδηγού ο οποίος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και είχε καταναλώσει αλκοόλ, που κόστισε τη ζωή στον 59χρονο. «Κανένα μέτρο ασφαλείας δεν θα απέτρεπε αυτό το αυτοκίνητο» ακούστηκε μεταξύ άλλων στην αγόρευση της υπεράσπισης.

Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε την ενοχή των κατηγορουμένων αναγνωρίζοντας τους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ως προς την ποινή, επέβαλλε σε αμφότερους συνολική ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νίκος Σούλης – «Καλλιτέχνες μου έχουν βρίσει τη μάνα και…»

Φελίσια Τσαλαπάτη – «Είμαι επίσημα χωρισμένη και ζω μεγάλες στιγμές για μένα»