in

OMGOMG WTFWTF

Λαμία ΤΩΡΑ – Ο ΕΦΕΤ τελειώνει το εργοστάσιο με τα μολυσμένα σχολικά γεύματα

Φρένο βάζει ο ΕΦΕΤ σε οποιοδήποτε σενάριο άμεσης επαναλειτουργίας του καμένου εργοστασίου της «Γιαννίτσης Group» στη Λαμία και αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι νεωτέρας.

 

  • Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του LamiaReport οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων έκριναν σκόπιμο να ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου έως ότου διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων, και ο ΕΦΕΤ εξέδωσε την υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφασή του.

 

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για «Αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στο Δήμο Λαμιέων».

Ειδικότερα, ο φορέας που είχε διεκπεραιώσει το διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα σε όλη τη χώρα αναφέρει τα παρακάτω:

 

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία “ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.”

  • Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης. Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία ”ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.”. Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες, καθώς το ρεπορτάζ κάνει λόγο για την εύρεση εντεροπαθογόνου κολοβακτηρίδιου στο δείγμα του 9χρονου παιδιού που νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας από τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/5). Το παιδί είχε παραμείνει λόγω των συμπτωμάτων του μέχρι το πρωί στο νοσοκομείο και όταν ξέσπασε ο θόρυβος και διαπιστώθηκε υπόνοια συρροής, τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του ΓΝ Λαμίας ξεκίνησαν μοριακούς ελέγχους. Αναμένονται τις επόμενες ώρες απαντήσεις από τα δείγματα που εστάλησαν από 19 ακόμη παιδιά, καθώς και από πέντε εργαζομένους στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία. Ο Εθνικός Οργανισμός είναι υπεύθυνος για την περαιτέρω ανάλυση και ερμηνεία των ευρημάτων στο πλαίσιο και της εισαγγελικής έρευνας.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τραγωδία στην Ηλεία – Νεκρή γυναίκα που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα

Ο Καιρός σήμερα – Έρχονται ακραίες θερμοκρασίες. Αυξημένη η πιθανότητα πυρκαγιάς