Λαλιώτου: Αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση – «Ισονομία αντί για προνόμια»

1 Min Read

Την ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές στο σύστημα της ανώτατης εκπαίδευσης ανέδειξε η τομεάρχης Παιδείας της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, Ιωάννα Λαλιώτου, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει ίσους όρους πρόσβασης και λειτουργίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Λαλιώτου στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της εκτεταμένης εξάρτησης των μαθητών από τη φροντιστηριακή εκπαίδευση, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια διαχρονική παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες και δημιουργεί ανισότητες.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η πρόταση της παράταξής της δεν αφορά την κατάργηση των νομικών προσώπων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, αλλά την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας τους, με στόχο –όπως ανέφερε– την ενίσχυση της ισονομίας, της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης όλων των φοιτητών.

Οι θέσεις αυτές εντάσσονται στον ευρύτερο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με την Παιδεία να παραμένει ένα από τα βασικά πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει των επόμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Share This Article