in

CryCry OMGOMG

Κρήτη ΤΩΡΑ – Έρευνα για τις συνθήκες που έχασε τη ζωή του 17χρονος σε αυτοσχέδια πίστα motocross

Ο 17χρονος Μάριος χάνει τον έλεγχο της μηχανής σε αυτοσχέδια πίστα motocross και δύο 24ωρα μετά, στενοί συγγενείς, φίλοι και γείτονες τον οδηγούν στην τελευταία του κατοικία στην Κρήτη.
Ο πόνος για τους γονείς ανείπωτος. Όπως και η συντριβή των συμμαθητών του, στο 2ο Γενικό Λύκειο της Ιεράπετρας. Το πάθος του ανήλικου παιδιού, για τους αγώνες motocross έμελλε να σταθεί μοιραίο για τη ζωή του.

Η αυτοψία του MEGA στην πίστα, ένα ιδιωτικό αγρόκτημα δίχως την απαραίτητη άδεια και τους κανόνες ασφαλείας, οι αναλύσεις ειδικών για τα αίτια του δυστυχήματος, μαζί με τις μαρτυρίες συγγενών του θύματος, κρατούν το θέμα που «έντυσε» στα μαύρα την Ιεράπετρα, ψηλά στην επικαιρότητα.

Τo MEGA σεβόμενο την επιθυμία της οικογένειας, δεν μεταδίδει το βίντεο που τράβηξαν φίλοι του θύματος, με τη στιγμή του δυστυχήματος. Η επεξεργασία του ωστόσο, οδήγησε ειδικούς σε συμπεράσματα για την τραγωδία. Με τον 17χρονο να φεύγει από τη σέλα προς τα πίσω, επειδή πιθανότατα σε αυτό το σημείο, λίγο πριν το μοιραίο άλμα, η μηχανή του γλίστρησε και δεν ήταν στην ευθεία, όπως το σώμα του.

Όπως εξηγούν ειδικοί, οι κίνδυνοι ελαχιστοποιούνται όταν τόσο η μηχανή όσο και το σώμα του αναβάτη είναι στην ίδια ευθεία. Στην περίπτωση του 17χρονου όμως, η πίσω ρόδα φαίνεται να γλίστρησε και να έδωσε διαγώνια πορεία στο μεγάλο άλμα, και ο άτυχος μαθητής δεν κατάφερε να κρατηθεί στη θέση του όσο η μηχανή ήταν στον αέρα.

Μπροστά σε φίλους του, που έβλεπαν τα πάντα, ο αδικοχαμένος Μάριος έπεσε με την πλάτη από ύψος περίπου 15 μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά. Οι γιατροί στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η εσωτερική αιμορραγία, τα σοβαρά κατάγματα και οι ανεπανόρθωτες βλάβες σε ζωτικά όργανα, εκμηδένισαν γρήγορα τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για τη σωτηρία του.

Ο άτυχος Μάριος φορούσε κράνος και τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να σωθεί η ζωή του.

Το δυστύχημα έφερε στο φως και μια άγνωστη σε πολλούς αλήθεια. Το αγρόκτημα στην περιοχή Καθαράδες, έξω από την Ιεράπετρα, που εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε μια αυτοσχέδια πίστα motocross, ουδέποτε αδειοδοτήθηκε. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει στο σημείο ούτε γιατρός, ούτε ασθενοφόρο. Χάθηκε
πολύτιμος χρόνος και ο 17χρονος υπέκυψε.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως ο 17χρονος είχε καλέσει ορισμένους από τους πιο στενούς φίλους του, για να δουν τα άλματα που θα έκανε. Με τα κινητά τηλέφωνα στα χέρια τους, άρχισαν να καταγράφουν τις εικόνες, που έμελλε να γίνουν τα ντοκουμέντα της τραγωδίας.

Μετά την πτώση έφτασαν ταχύτατα διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υπέκυψε στα τραύματά του.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής. Με τους περισσότερους στα μαύρα και τον πόνο τους αβάσταχο, για το δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής του Μάριου, πρόωρα, άδικα και αναπάντεχα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για την Κέιτ Μίντλετον

Μητέρα διαγωνιζόμενου στο Master Chef η 59χρονη που σκοτώθηκε στην Κρήτη