in

OMGOMG

Κρήτη ΤΩΡΑ – Μετά θάνατον δικαίωση για τον Μανώλη Αφράτη…

Δύο χρόνια φυλακή στον ιδιοκτήτη της εταιρείας στο Ρέθυμνο, που έστειλε στον θάνατο τον 38χρονο οδηγό. Στο κενό η εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης από την εταιρεία και τον επίσημο πραγματογνώμονα.

  • Ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Γαλακτοκομική Αμαρίου (πρώην «Μανουκαράκης Α.Ε.») για τον θάνατο του επαγγελματία οδηγού Μανώλη Αφράτη, τον Μάιο του 2020.

 

Στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή καθώς κρίθηκε υπεύθυνος για την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόταν το φορτηγό ψυγείο με το οποίο σκοτώθηκε ο εργαζόμενος. Ο καταδικασθείς υπέβαλε έφεση η οποία θα εκδικαστεί σε περίπου έναν χρόνο.

  • Ο Μανώλης Αφράτης σκοτώθηκε όταν το φορτηγό ψυγείο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, σε μια κατηφορική δεξιά στροφή του επαρχιακού δρόμου Κουρουτών – Φουρφουρά του Δήμου Αμαρίου. Το δυστύχημα συνέβη μεσημβρινή ώρα, με καλές καιρικές συνθήκες και άπλετο φως και χωρίς να προκύπτει εμπλοκή άλλου οχήματος.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια του θύματος, στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν αλλά και κατά τη διάρκεια της δίκης έγινε εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης των συνθηκών του δυστυχήματος και της κατάστασης του οχήματος.

 

Αρχικά, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, αφού το δυστύχημα αποδόθηκε σε υπερβολική ταχύτητα, με βάση ελλιπή πραγματογνωμοσύνη από την Τροχαία Ρεθύμνου. Ωστόσο ανασύρθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, Γ. Πατεράκη, μετά από πλήθος επιβαρυντικών στοιχείων που προσκόμισε η οικογένεια του Μανώλη Αφράτη και έδειχναν την κακή κατάσταση του φορτηγού.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ανατριχιαστικό – Η Καλή Καλό κρατούσε στο σπίτι… τα οστά του νεκρού μοναχογιού της

Κι όμως αυτή είναι – Διέρρευσε γυμνή φωτογραφία της Κλέλιας Ρένεση…