in

OMGOMG

Κορονοϊός – Ανησυχία για την μετάλλαξη «Αρκτούρος». Αυτά είναι τα συμπτώματα

Τους τελευταίους μήνες ο κορονοϊός είναι ξεχασμένη υπόθεση, ωστόσο οι επιστήμονες κρούουν ξανά το καμπανάκι του κινδύνου, αφού υπάρχει έντονη ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη της «Όμικρον» ονόματι «Αρκτούρος». Ήδη στην Ινδία υπάρχει εξάπλωση, με ένα επιπλέον σύμπτωμα που αφορά τα παιδιά.

Εκτός από πυρετό και βήχα, όσα παιδιά βρίσκονται θετικοί έχουν επιπλέον επιπεφυκίτιδα ή κόκκινα μάτια χωρίς πύον. Αυτό δεν υπήρχε σε κανένα από τα συμπτώματα των προηγούμενων μεταλλάξεων.

Ο Ινδός παιδίατρος, Ραούλ Νάγκπαλ, δήλωσε στους Indian Times, τα κυριότερα συμπτώματα για τους ενήλικες μοιάζουν με αυτά της γρίπης, ανάμεσα στα οποία η ρινική συμφόρηση, ο ξηρός λαιμός και ο βήχας.

  • Σημειώνεται πάντως αρκετοί επιστήμονες δεν αναμένουν να είναι η νέα παραλλαγή πιο θανατηφόρα από άλλους τύπους κορονοϊού που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή.

Σε μελέτη που έχουν κάνει επιστήμονες στην Ιαπωνία και έχει προδημοσιευτεί στο επιστημονικό έντυπο bioRxiv, φαίνεται ότι ο Αρκτούρος είναι 1,2 φορές πιο μεταδοτικός από τη μετάλλαξη Κράκεν. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, η μετάλλαξη αναμένεται σύντομα να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί επί του παρόντος τον Αρκτούρο, επιστημονικά γνωστό ως XBB.1.16, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου, με τους αξιωματούχους να λένε ότι έχει κάποιες μεταλλάξεις που προκαλούν ανησυχία.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αυτή είναι η «νικήτρια» της Eurovision – Κερδίζει στα… σημεία τους αντιπάλους της!

Αυτή είναι η αλήθεια για το τηλεοπτικό μέλλον της Μπάρκα στο Mega