in

CryCry OMGOMG

Κηδεύτηκε ο καναλάρχης Κωνσταντίνος Παπανικόλας – Τα αδέρφια του αποποιούνται την περιουσία του

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι (12/05) ο καναλάρχης Κωνσταντίνος Παπανικόλας, ενώ στενοί του συγγενείς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν σε αποποίηση κληρονομιάς.

Μάλιστα όπως φαίνεται από τα έγγραφα του κτηματολογίου τα οποία παραθέτουν στην δημοσιότητα μέσω του δικηγόρου τους οι στενοί συγγενείς του εκλιπόντος καναλάρχη, ακίνητα του έχουν προσημειωθεί για ποσά 2.600.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και κατάσχεση ύψους 370.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των αδερφών του, Δημήτρη Χρυσάφη, η κηδεία του έγινε στην γενέτειρά του, στην Πιάνα Αρκαδίας. Ο 80χρονος αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ανοϊκή συνδρομή τύπου Alzheimer και γενικευμένη δευτερογενή ατροφία των κάτω άκρων, κάτι που είχε προκληθεί εξαιτίας του καρκίνου του προστάτη που έπασχε.

Όσον αφορά τώρα τα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος μετόχου του τηλεοπτικού σταθμού “Κontra Channel”, τα αδέρφια του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, αναφέρουν ότι είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και ότι η περιουσία του αδερφού τους δεν είναι αυτή που παρουσίαζαν.

«Έχουν επιλέξει τα αδέρφια να μην εμπλακούν σε όλο αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων το οποίο, δεν ξέρουμε που αποσκοπεί, δοθέντος ότι ο αγαπημένος Κωνσταντίνος Παπανικόλας είναι πλέον νεκρός. Η ιατροδικαστική έκθεση βγήκε και αναφέρει ότι λόγω της καταγγελίας που έχει γίνει είναι εν αναμονή του πορίσματος των τοξικολογικών εξετάσεων που θα εκδοθεί σε μερικούς μήνες ίσως.

Αμέσως μετά από την ταφή και αφού πλέον λάβουμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, θα προχωρήσουμε σε αποποίηση κληρονομιάς όλων των εγγύτερων κληρονόμων», αναφέρει στην δήλωσή του ο δικηγόρος των αδερφών του Κωνσταντίνου Παπανικόλα.

Ο Δημήτρης Χρυσάφης, τονίζει παράλληλα ότι οι δικαστικές αρχές έλαβαν υπόψιν τις ιατρικές βεβαιώσεις του εκλιπόντος και στρέφεται κατά του κ. Λαμπίρη, του φίλου του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, που έμεναν μαζί στο σπίτι-θεραπευτήριο στον Ωρωπό “θα αναφέρω λοιπόν για ακόμη μία φορά, ότι ο Δικαστής έλαβε υπόψιν τόσο τις ιατρικές βεβαιώσεις, αλλά και τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα, τον οποίο έφερε ο ίδιος ο κ. Λαμπίρης με αναπηρικό αμαξίδιο στα Δικαστήρια και την εικόνα και κατάσταση του εκλιπόντος διαπίστωσε ο ίδιος ο δικαστής, ρωτώντας και ερωτήσεις στις οποίες ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας δεν μπορούσε να απαντήσει φυσικά, αφού είχε απολέσει πλήρως τη συνείδησή του εξαιτίας της ασθένειάς του.

Εντύπωση λοιπόν προκαλεί που ο κ. Λαμπίρης ισχυρίστηκε ότι δεν έπρεπε να μεταφερθεί ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, που έγινε από ειδικευμένους νοσηλευτές, γιατί υπήρχε κίνδυνος να σπάσουν τα οστά του. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, τέτοιος κίνδυνος δεν υπήρχε όταν ο ίδιος τον μετέφερε σηκωτό και με αναπηρικό αμαξίδιο στο Δικαστήριο τη Μεγάλη Πέμπτη και από εκεί στο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία; Επίσης παραλείπει σκόπιμα να πει ποιος πλήρωνε όλες αυτές τις χημειοθεραπείες, τις αξονικές τομογραφίες και όλα γενικά τα έξοδα νοσηλείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, καθώς και τις δύο γυναίκες, που φρόντιζαν τον κατάκοιτο Κωνσταντίνο Παπανικόλα. Αυτός που τα πλήρωνε όλα αυτά δεν ήταν άλλος από τον αδελφό του”.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Χρυσάφης υποστηρίζει ότι είναι αναληθές ότι ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, έχει 40 ακίνητα. “Όσα εμφανίζονται στο σύστημα του κτηματολογίου το οποίο μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, καθώς είναι δημόσιο, είναι υποθηκευμένα και κατασχεμένα για τεράστια ποσά ή έχουν ήδη μεταβιβασθεί σε τρίτους. Τα αδέλφια επιθυμούν να σταματήσει όλος αυτός ο δημόσιος εξευτελισμός. Παρ’ όλα αυτά, τιμώντας τη μνήμη του, μου έχουν αναθέσει ήδη να διερευνήσω υπό ποιες συνθήκες συμβολαιογράφοι βεβαίωσαν υπογραφές σε πληρεξούσια αλλά και δικηγόροι κατέθεσαν δικόγραφα και παραστάθηκαν σε δικαστήρια για λογαριασμό του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, όταν αυτός το ίδιο διάστημα είχε διαγνωσθεί και εν τοις πράγμασι ήταν ανίκανος ουσιαστικά για δικαιοπραξία και για να χορηγήσει οποιαδήποτε γραπτή ή προφορική πληρεξουσιότητα” σημειώνει ο κ. Χρυσάφης.

Όσον αφορά τώρα τα ακίνητα του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο δικηγόρος των αδερφών του κάνει λόγο για μια κατάχρεη περιουσία. Σύμφωνα με τα κτηματολογικά έγγραφα, φαίνεται να υπάρχουν δύο προσημειώσεις προς τράπεζες, εκ των οποίων η μία ανέρχεται στο ποσό των 1.560.000 ευρώ και η άλλη στο ποσό των 1.040.000 ευρώ. Μάλιστα σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλούνται τα αδέρφια του Κωνσταντίνου Παπανικόλα έχει υπάρξει και αναγκαστική κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων από ασφαλιστικό τομέα, ύψους 369.136 ευρώ, ενώ όπως ισχυρίζονται το 90% της περιουσίας του έχει μεταβιβαστεί.

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Θρίλερ στην Λάρισα – Νεκρός άντρας μέσα σε σούπερ μάρκετ

Νεκρό βρέφος στην Άρτα – «Η σκέψη και η καρδιά του ήταν δοσμένη στο μωρό»