in

AngryAngry

Κολωνός ΤΩΡΑ – Οι ρόλοι των 26 κατηγορούμενων. Ο Μίχος απειλούσε ότι θα σκοτώσει την 12χρονη

Τον ρόλο καθενός εκ των πρώτων 26 κατηγορουμένων που εμπλέκονται στη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό περιγράφει λεπτομερώς στην 90 σελίδων πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

  • Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει την παραπομπή τους σε δίκη, μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση, για τα αδικήματα του βιασμού, της μαστροπείας, της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται και η μητέρα του κοριτσιού, που, αν και δεν ήξερε για τη σεξουαλική του κακοποίηση, με την παραμέλησή του και την πίεση που διαρκώς του ασκούσε για λεφτά, το εξώθησε τρόπον τινά στην πορνεία, αλλά και o 57χρονος πατέρας τριών παιδιών «Μιχάλης», που αντιλήφθηκε «την ευάλωτη θέση της ανυπεράσπιστης μικρής και συνέλαβε σχέδιο γενετήσιας εκμετάλλευσής της και από τον ίδιο, προς άντληση οικονομικού του οφέλους». Όσον αφορά τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, πρόκειται, κατά τον εισαγγελέα, για τους «πελάτες» που ανεχόταν το κορίτσι λόγω των απειλών του Μίχου, οι οποίοι το «εκμεταλλεύτηκαν» ως «σκεύος ηδονής». Είναι οι «παιδόφιλοι» με το «εγκληματικό φρόνημα», τον «αδίστακτο» και «ανάλγητο» χαρακτήρα, που αποτελούν «σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη».

  • «Βιαστής και προαγωγός»

Ο Γ. Νούλης, στην αρχή της πρότασής του, περιγράφει τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες μεγάλωνε το κορίτσι. «Πιθανότατα λόγω της ένδειας που αντιμετώπιζε η πολυμελής οικογένειά της, η μητέρα επέβαλε με διαρκείς επίμονες πιέσεις στη 12 ετών κόρη της να επιδοθεί στην -ενίοτε επιθετική και με τη συνοδεία των μικρότερων αδελφών της- επαιτεία, προς συλλογή χρημάτων και παράδοσής τους στη μητέρα της». Σημειώνει, δε, ότι «γενικώς οι γονείς της μικρής επεδείκνυαν τουλάχιστον πλημμελή εποπτεία για το πρόσωπό της και όλως επιεικώς περιορισμένο ενδιαφέρον και διάθεση για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς της…». Ο Μίχος, κατά τον εισαγγελέα, γνώριζε τη φτώχεια τους και την εκμεταλλεύτηκε.

  • Τον Απρίλιο του 2022 έδειξε διάθεση να τους βοηθήσει, παρέχοντάς τους πίστωση στο κατάστημά του και προσφέροντας εργασία στη μητέρα, χαρτζιλίκι στη 12χρονη, κεράσματα στα αδέλφια της. «Πλην, όμως, δεν άργησαν να φανούν οι πραγματικές προθέσεις του για τη 12χρονη. Eνόσω βρισκόταν στο κατάστημά του μόνος με το παιδί, που είχε μεταβεί εκεί για να καθαρίσει, το οδήγησε στην αποθήκη με την πρόφαση να πάρουν κάποια χαρτιά και να συμμαζέψουν. Εκεί του επιτέθηκε σεξουαλικά και άρχισε να το θωπεύει», σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση, όπου γίνεται ευρύτατη αναφορά στις απειλές που δεχόταν η ανήλικη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο 54χρονος επιχειρηματίας απειλούσε ακόμα και ότι θα σκοτώσει τη 12χρονη και την οικογένειά της.

  • «Ατυχώς, στην επόμενη μετάβαση της μικρής στο κατάστημά του, ο Μίχος δεν θα παραμείνει μόνο στο επίπεδο των γενετήσιων πράξεων, αλλά τη φορά αυτή, με τη χρήση απειλών ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της, ότι θα διαδώσει στην περιοχή του Κολωνού προς διασυρμό της ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά και με την απειλητική επίδειξη σε αυτήν όπλων που κατείχε, κατάφερε να κάμψει και πάλι την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί την σε βάρος της τέλεση τη φορά αυτή της κατά φύσης συνουσίας…

Περαιτέρω, ο ίδιος με τη χρήση αντίστοιχων απειλών και σε βάρος της βία, την ανάγκασε να του γνωστοποιήσει τον αριθμό κλήσης της σύνδεσης του κινητού της τηλεφώνου, ακολούθως, δε, της έστελνε σε αυτό γραπτά μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου είτε μέσω SMS είτε μέσω των εφαρμογών Viber και WhatsApp, απαιτώντας ανάλογες απαντήσεις σε πρόστυχο ύφος. Στις συνομιλίες τους αυτές, ο Μίχος πίεζε υπό τις ίδιες απειλές την ανήλικη να του στείλει μέσω των ανωτέρω εφαρμογών γυμνές φωτογραφίες της, καθώς και βίντεο ερωτικού περιεχομένου, στα οποία θα εμφανιζόταν η ίδια σε αναπαραστάσεις πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα», επισημαίνεται στην πρόταση για παραπομπή σε δίκη.

  • Ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο Μίχος δεν περιορίστηκε μόνο στη βίαιη ικανοποίηση των δικών του σεξουαλικών ορέξεων. «Αφότου τη διέφθειρε, απεργάστηκε σχέδιο εκμετάλλευσής της προς ίδιον οικονομικό του όφελος με την εξώθησή της στην πορνεία και την άντληση εσόδων από την παροχή των ερωτικών της υπηρεσιών προς τρίτους έναντι αμοιβής… Η στερούμενη κάθε υποστήριξης 12χρονη υπέκυψε στις εκβιαστικές απαιτήσεις του Μίχου και εξαναγκάστηκε να αποδεχθεί την εκπόρνευσή της από αυτόν, την οποία προφανώς και δεν αποκάλυψε στους γονείς της… Με αυτή την τακτική, η 12χρονη, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου 2022, υποχρεώθηκε να συναντήσει στο πλαίσιο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της χρήσης της από τον Μίχο και τρίτους ως “σκεύος ηδονής” τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, πέραν των υπολοίπων πελατών της, που παραμένουν ακόμη άγνωστοι», τονίζεται στην εισαγγελική πρόταση.

Η μητέρα

  • Η προφυλακισμένη, κατηγορούμενη για μαστροπεία, μητέρα του κοριτσιού έως και σήμερα δηλώνει αθώα. Ο εισαγγελέας, αν και δέχεται πως εκείνη δεν γνώριζε όλα όσα υφίστατο η κόρη της, απορρίπτει τους ισχυρισμούς της, χαρακτηρίζοντάς τους αβάσιμους. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η ίδια πίεζε διαρκώς και αφόρητα τη 12χρονη κόρη της να της φέρνει χρήματα. Αντιλαμβανόταν ότι τα χρήματα που έφερνε η μικρή στο σπίτι ήταν η είσπραξη από ερωτικής φύσεως (εξ αποστάσεως ή εκ του σύνεγγυς) δραστηριότητές της με τρίτους αντί αμοιβής, καθόσον δεν μπορεί να γίνει κατά τον κοινό νου πιστευτή η αιτιολογία της προέλευσής τους “της τα δίνει μια γιαγιά που τη φροντίζει”.

Και η ίδια αποδέχεται την ανύπαρκτη εποπτεία του 12χρονου παιδιού της και την πλήρη αδιαφορία της για τις ριψοκίνδυνες για το πρόσωπό του κινήσεις του, αλλά και τις προσοδοφόρες για την ίδια συναναστροφές του, καθώς ομολογεί ότι καθημερινά αυτό έλειπε εκτός σπιτιού τουλάχιστον 4-5 ώρες και, μάλιστα, νύχτα».

  • Ακόμη, προστίθεται πως η μητέρα «προέβη επανειλημμένως σε αιτήματα παροχής χρημάτων από τον Μίχο και τη σύζυγό του μετά την αποκάλυψη της κακοποίησης του κοριτσιού από αυτόν, τα οποία και εισέπραξε, πράξη που δεικνύει την επιδοκιμασία της για τον πορισμό οικονομικού οφέλους, ακόμη και αν αυτό προέρχεται από τον άνθρωπο που διέφθειρε το παιδί της, ακόμη και αν είναι προϊόν της οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού της».

Ο «Μιχάλης»

  • Κατά τον εισαγγελέα, διαφαίνεται ότι η χωρίς καμία οικογενειακή υποστήριξη και εποπτεία 12χρονη είχε αποκτήσει εθισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στην έκθεση του προσώπου της σε αυτά, αγνοώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Ετσι, τον Απρίλιο του 2022 ήρθε σε επαφή μέσω Facebook με τον 57χρονο συνταξιούχο ναυτικό (διαζευγμένο και πατέρα τριών παιδιών) και οι συνομιλίες τους συνεχίστηκαν και σε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Ιnstagram), στο οποίο αυτός εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο «Μιχάλης Ιωάννου».

Αντιληφθείς από την εμπειρία του την ευάλωτη θέση της ανυπεράσπιστης μικρής, ο «Μιχάλης» συνέλαβε σχέδιο γενετήσιας εκμετάλλευσής της προς άντληση οικονομικού του οφέλους.

  • «Στο πλαίσιο αυτού και με την υπόσχεση απόκτησης χρημάτων, γνωριμιών και απολαύσεων, την προέτρεψε να έρχεται σε σεξουαλική επαφή έναντι αμοιβής με (δήθεν φίλους του) τρίτους αγνώστους άνδρες, τόσο προτείνοντάς την ευθέως σε αυτούς ο ίδιος διά ζώσης όσο και μέσω διαδικτυακού forum ιστοσελίδας της οποίας ήταν μέλος. Για τον σκοπό αυτόν και την “επαγγελματική προώθηση” του παιδιού στην “αγορά της ακολασίας”, ζήτησε από τη μικρή να του στείλει ηλεκτρονικώς γυμνές φωτογραφίες και βίντεο που η ίδια παρήγαγε, όπως και έγινε. Με τη λήψη, δε, του εν λόγω οπτικού υλικού, σχημάτισε πλήρη εικόνα για την εμφάνιση και την ηλικία της, η οποία δεν τον απέτρεψε από τη συνέχιση του σχεδιασμού του, σύμφωνα με τον οποίο προωθούσε τον αριθμό κλήσης του κινητού τηλεφώνου της σε άλλα μέλη του forum, όπου και τον ανήρτησε, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής…

Μάλιστα, ανέλαβε την σχετική διαμεσολάβηση για το κλείσιμο των σχετικών ραντεβού και προέτρεπε τους πελάτες να συστήνονται στο θύμα “από τον Μιχάλη”, με σκοπό να καρπωθεί ο ίδιος μέρος -πιθανότατα το μισό- της αμοιβής που θα εισέπραττε από αυτούς… Το δε οπτικό υλικό με τις γυμνές απεικονίσεις του σώματος της 12χρονης παθούσας, πέραν της προσωπικής του χρήσης, διένειμε μέσω διαδικτύου σε αγνώστους τρίτους», αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελέα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Δείτε το απίστευτο σώμα της Λόπεζ – Κολάζει με ανύπαρκτο μαγιό

Άγρια δολοφονία ΤΩΡΑ στον Άγιο Παντελεήμονα- Άνδρας βρέθηκε μαχαιρωμένος στο διαμέρισμά του