Κίνηση “ματ” του Μαρτίνου – Αγόρασε tanker στα 60 και αξίζει σήμερα 84 εκατ. δολάρια

1 Min Read

Σε μια ακόμη στοχευμένη κίνηση, η Eastern Mediterranean Maritime του Θανάση Μαρτίνου ενισχύει τον στόλο της με ένα VLCC tanker, επιβεβαιώνοντας το ένστικτο των Ελλήνων εφοπλιστών στην αγορά. Η συμφωνία αφορά το δεξαμενόπλοιο «Saiq», χωρητικότητας 300.000 dwt, το οποίο αποκτήθηκε από την Asyad Shipping έναντι 60 εκατ. δολαρίων.

 

  • Το πλοίο, κατασκευής 2011, μετονομάστηκε σε «Grand Lady» και παραδόθηκε ήδη στη νέα ιδιοκτήτρια. Για την πωλήτρια, το deal αποδείχθηκε ιδιαίτερα κερδοφόρο, καθώς κατέγραψε υπεραξία περίπου 20 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ανανέωση στόλου. Από την άλλη πλευρά, η Eastmed φαίνεται να «διάβασε» σωστά το timing.

 

Σύμφωνα με τη VesselsValue, η αξία του πλοίου έχει ήδη εκτοξευθεί στα 84,4 εκατ. δολάρια, χάρη στις γεωπολιτικές εξελίξεις και την άνοδο των ναύλων. Μια κλασική περίπτωση asset play, που δείχνει πώς η εμπειρία μετατρέπεται σε κέρδος.

Share This Article