in

Κίνημα της πετσέτας – Η Ανάβυσσος «έπαθε Πάρο». Οδοιπορικό στις παραλίες της Αττικής

Την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις παραλίες ανά την Ελλάδα και ιδίως την έκταση των αυθαιρεσιών εις βάρος της ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα κάθε λουόμενου επιχειρεί να αποτυπώσει το «ΘΕΜΑ» με αυτοψία στην ακτογραμμή της Αθήνας από τη Γλυφάδα έως την Ανάβυσσο.

 

Στη λεγόμενη – με έναν τόνο βεβιασμένου κοσμοπολιτισμού – «Αθηναϊκή Ριβιέρα» παρατηρείται μια εικόνα με δύο εντελώς διαφορετικές όψεις: η μία παρατηρείται στην Ανάβυσσο και μοιάζει να δικαιώνει το «Κίνημα της Πετσέτας», δηλαδή όσους πολίτες εξεγείρονται και καταγγέλλουν ορισμένους επιχειρηματίες οι οποίοι διαπράττουν απροκάλυπτα σωρεία παραβιάσεων της έννομης τάξης στις παραλίες.

  • Επιπλέον των καταπατήσεων και της εκ των πραγμάτων έξωσης των απλών λουόμενων από την παραλία στην Ανάβυσσο ισχύει ένα μοντέλο εκμετάλλευσης «wannabe Mykonos» ως προς τις, πέραν της κοινής λογικής, τιμές ενοικίασης ομπρελο-ξαπλωστρών. Κατ’ αυτό τον τρόπο η Ανάβυσσος αναδεικνύεται σε χαρακτηριστικό δείγμα του ανεξέλεγκτου καθεστώτος υπό το οποίο λειτουργούν δεκάδες μπιτς μπαρ, καφετέριες, αναψυκτήρια κ.λπ. σε τουριστικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα – και ιδιαίτερα, βέβαια, στα πολυσύχναστα νησιά του Αιγαίου.

Η άλλη όψη όμως του θέματος στην Αττική είναι διαμετρικά αντίθετη με αυτήν της Αναβύσσου, καθώς στη ζώνη ευθύνης του δήμου των «3Β» (Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη), καταβάλλεται προσπάθεια από τις αρμόδιες αρχές, τοπικές και μη, για την αυστηρή εφαρμογή του νόμου. Εις το όνομα του σεβασμού στη θεμελιώδη αρχή της ελληνικής νομοθεσίας ότι στη χώρα μας δεν νοείται ιδιωτική παραλία.

Και, μολονότι νοείται εκμίσθωση παραλίας, η εμπορική χρήση δεν μπορεί να αποβαίνει εις βάρος της ανεμπόδιστης προσπέλασης οποιουδήποτε πολίτη στη θάλασσα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

«Ξήλωσαν» το πάτωμα εκκλησίας ψάχνοντας θησαυρό! (ΦΩΤΟ)

Καβάλα – Υδροφόρες πήγαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση πυρκαγιών και πλήρωσαν διόδια