Μέχρι και στα δικαστήρια έφτασε η μάχη για… μια ξαπλώστρα σε ξενοδοχείο της Κω, με έναν Γερμανό τουρίστα να κερδίζει τελικά αποζημίωση σχεδόν 1.000 ευρώ επειδή δεν κατάφερνε να βρει θέση στην πισίνα, παρά το γεγονός ότι ξυπνούσε καθημερινά από τις 6 το πρωί.
- Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα και το BBC, ο τουρίστας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του tour operator μετά τις διακοπές που έκανε το 2024 στην Κως μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του.
Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, κάθε μέρα περνούσε τουλάχιστον 20 λεπτά ψάχνοντας διαθέσιμη ξαπλώστρα, καθώς σχεδόν όλες ήταν από νωρίς «δεσμευμένες» με πετσέτες από άλλους πελάτες του ξενοδοχείου. Μάλιστα, ανέφερε πως ακόμη και όταν η οικογένειά του κατέβαινε στην πισίνα από τις 06:00 το πρωί, δεν έβρισκε θέση, με αποτέλεσμα τα παιδιά του να αναγκάζονται να κάθονται στο πάτωμα.
Το περιφερειακό δικαστήριο του Ανόβερου δικαίωσε τον τουρίστα, κρίνοντας πως το ταξίδι ήταν «ελαττωματικό», καθώς δεν υπήρχε σωστή οργάνωση στον χώρο της πισίνας και λογική αναλογία ξαπλωστρών για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.
