in

Κέντρος – Η επιστροφή στην τηλεόραση, η ηλικία, η σπουδαία καριέρα και οι δύσκολες στιγμές

Ο Γιώργος Κέντρος είναι αδιαμφισβήτητα από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς. Τα λόγια είναι φτωχά για να αποτυπώσουν το καλλιτεχνικό μέγεθος του, τις δυσκολίες που έχει βιώσει στη ζωή του, καθώς και τον ρόλο του στη σειρά «Έρημη Χώρα». Τη φετινή σεζόν ο 73χρονος ηθοποιός επέστρεψε στη μικρή οθόνη και πρωταγωνιστεί στην «Έρημη χώρα», ο ίδιος δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ξανά με τον φακό για τους εξής λόγους: «Όντας συνταξιούχος υπάρχει μια οικονομική βάση. Από την άλλη επειδή η τέχνη είναι ομαδικό άθλημα, θα ήθελα στις επιλογές που κάνω πια, να είμαι με ανθρώπους με τους οποίους όταν παίζω να έχουμε μια χημεία. Ο κ. Γιώργος Γκικαπέππας μου έδωσε το σενάριο. το διάβασα και είχε πολύ ενδιαφέρον. Ποτέ δεν μπορούσα να έχω δυο καρπούζια σε μια μασχάλη.

  • Έκανα επιλεκτικά κάποιες σειρές αλλά δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω χρονικά, να έχω γύρισμα και μετά να πρέπει να τρέξω να προλάβω την παράσταση. Η τηλεόραση έχει κάποιους κανόνες. Οι ηθοποιοί που παίζουν σε καθημερινές σειρές είναι ήρωες. Από την άλλη εγώ δεν μπορώ να κάνω πράγματα που έχουν πίεση. Η δουλειά αυτή, όπως έλεγε ο Λευτέρης Βογιατζής με τον οποίο ήμασταν πολλά χρόνια μαζί στο θέατρο οδού Κυκλάδων, είναι χειρωνακτική. Όσο ταλέντο και να διαθέτεις θα πρέπει το σώμα του λόγου να αφομοιωθεί και όχι να έχεις τον τρόμο στο μάτι όταν λες μια ατάκα. Ήταν απόλυτη σε κάποια πράγματα, αλλά δεν έκανε σκόντο στη δουλειά και εγώ μπολιάστηκα από αυτό. Το καλό αποτέλεσμα θέλει το χρόνο του για να μαγειρευτεί» Μιλώντας για τον ρόλο του στη σειρά, ο ηθοποιός αποκάλυψε: «Ο τίτλος «Έρημη χώρα» μιλάει για μία εσωτερική έρημη χώρα των ανθρώπων και των ηρώων. Δεν είναι μόνο ο ίδιος που έχει μία ιδιαιτερότητα, αλλά και η κοινωνική λειτουργός, όπως και η μικρή, η οποία δεν μιλάει και υπάρχει λόγος.

Όλα τα πρόσωπα είναι κλεισμένα στον εαυτό τους. Μάλιστα, τούτος ο ήρωας λέει κάποια στιγμή στο πρώτο επεισόδιο «δεν θέλω να με πλησιάζει κανείς», εννοώντας τους ανθρώπους κι αυτό μου έφερε στον νου μία φράση του Αριστοτέλη. Μια φράση που αναφέρει ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο και για να λέει ότι είναι μόνος του, θα πρέπει να είναι ή θηρίο ή Θεός. Ο Λουκάς λοιπόν είναι ένα θηρίο εξαιτίας αυτών που του έχουν συμβεί. Ένα θηρίο που όμως νομίζω ότι θα ημερέψει στο τέλος των επεισοδίων ή θα αρχίσει να πιστεύει ξανά στους ανθρώπους και στην αγάπη».

  • Για τη σπουδαία διαδρομή του μέχρι σήμερα και για τις δυσκολίες που βίωσε είχε μιλήσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο 7 μέρες tv ο σπουδαίος ηθοποιός και κατάφερε να μας καθηλώσει. «Υπήρχαν αρκετές οικονομικές δυσκολίες στην πορεία μου. Πολλές φορές έφτασα στα όριά μου. Αρκεί να σας πω πως, όταν ξεκίνησε το θέατρο ο Γιάννης Κουβαράς, η πρώτη παράσταση στο Αμόρε ήταν ο «Οθέλλος» του Σαίξπηρ. Εγώ θα έπαιζα τον Οθέλλο! Από κάποιες συγκυρίες που δεν θέλω να κατονομάσω, δεν έπαιξα τον ρόλο και αποχώρησα. Εκείνη την περίοδο επί επτά μήνες έτρωγα χυλοπίτες που μου έστελνε η μάνα μου».

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Οδηγός 100 ετών ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησης του και συνεχίζει ακάθεκτος στους δρόμους – Το αυτοκίνητο που οδηγεί

Αποκάλυψη Βασιλακόπουλου – «Ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό είναι μεγάλος»