in

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προς ιστορική ρήξη Κασσελάκη με Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και Ομπρέλα

Ιστορικές εξελίξεις διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής με τρεις τάσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχουν ήδη προαναγγείλει την έξοδό τους από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, κάτι που θα σημάνει την «τρίτη διάσπαση».Κοιτώντας πίσω στο 2004, η πρώτη καταγράφηκε όταν ο Αλέκος Αλαβάνος -ουσιαστικά ο πρώτος πρόεδρος του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ- εκλέχθηκε με την προοπτική της αναζωογόνησης και αναβάθμισης του τότε σχηματισμού, αντικαθιστώντας τον Νίκο Κωνσταντόπουλο του Συνασπισμού. Και το 2009, μετά από νέους τριγμούς, έφτασε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα, παίρνοντας το «δαχτυλίδι» από τον Αλαβάνο.

  • Σήμερα το βράδυ του Σαββάτου ανέφεραν ότι τόσο η «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου και η ομάδα ΔΕΚΑ του Διονύση Τεμπονέρα, προχώρησαν σε συντεταγμένη αποχώρηση από τη Συνεδρίαση και δεν αναμένεται να επανέλθουν το πρωί της Κυριακής (στις 11 ξεκινούν ξανά οι εργασίες της ΚΕ).Την Κυριακή θα συσκεφθεί η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία επίσης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απουσιάσει και αυτή από τη συνεδρίαση. Η τάση Τεμπονέρα (ΔΕΚΑ) συνεδριάζει την Κυριακή και προσανατολίζεται στο να παραμείνει στο κόμμα, αλλά να μην δώσει το «παρών» στη Συνεδρίαση.

Παράλληλα, αντικρουόμενες είναι πληροφορίες σχετικά με το πόσοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για 150-160, ενώ πηγές της Κεντρικής Επιτροπής κάνουν λόγο για 85, τα 45 μέλη εκ των οποίων ανήκουν στην Ομπρέλα.Σημειώνουν πως Ομπρέλα, 6+6 και ΔΕΚΑ αποχώρησαν για διαδικαστικούς λόγους, τονίζοντας πως ήταν απόφαση του προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής και όχι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να μην συζητηθεί άμεσα το ζήτημα του δημοψηφίσματος.

  • Την ίδια ώρα, αφήνουν αιχμές για κωλυσιεργία του επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας, Αντώνη Κοτσακά, για τον οποίο λένε πως έχει στα χέρια του την καταγγελία για τις διαγραφές Τζουμάκα, Σκουρλέτη, Βίτσα, Φίλη εδώ και ένα μήνα αλλά έχει καθυστερήσει να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες.Από το περιβάλλον Κασσελάκη πάντως υποστηρίζουν, πως έτσι κι αλλιώς η απαρτία λαμβάνεται στην αρχή της συνεδρίασης. Εκφράζουν, επίσης, την αισιοδοξία τους πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία παρότι έχουν παραμείνει στη συνεδρίαση μέλη που δεν επικροτούν του δημοψηφίσματος.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σπύρος Φωκάς – «Πέθανε στην αγκαλιά μου». Συγκλονίζουν τα λόγια της συζύγου του

Βουτιά στο παρελθόν – Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Φωκά στη «χαμένη» ταινία της Καρέζη (ΦΩΤΟ)