in

OMGOMG

Κάτια Δανδουλάκη – «Σας παρακαλώ να το κλείσουμε εδώ»

Η Κάτια Δανδουλάκη βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Καλύτερα Δε Γίνεται με την Ναταλία Γερμανού κι απάντησε για τον ντόρο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες για το γεγονός πως το θέατρό της λειτουργούσε κανονικά και δεν συμμετείχε στην γενική απεργία των ηθοποιών.

«Θα σας έλεγα απόλυτη σιωπή. Όταν βλέπω παιδιά με μηχανές να περιμένουν έξω από το θέατρο και κάποιος από εμάς να τα προσπερνά, καίγεται η ψυχή μου. Θέλω πάντα μπορώ ή δεν μπορώ να σας μιλήσω. Δεν θα τα προσπεράσω ποτέ για να κρυφτώ. Περίμεναν από τον Alpha κι είπα αυτό που έπρεπε κι αισθανόμουν να πω. Έληξε το θέμα και μετά πρέπει να κρατήσεις μια σιωπή γιατί παίρνει ο ένας ένα κομμάτι και παίρνει ο άλλος ένα άλλο.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει. Είναι ένα πολύ σύνθετο κι ιερό θέμα. Επειδή λέγονται πάρα πολλά, προτιμώ να μην πω τίποτα. Για εμένα το θέατρο είναι ναός ψυχής. Θέλει πολλή προσοχή… Πρέπει πολύ ήρεμα και με πολύ σεβασμό να ενημερωνόμαστε κι από εκεί και πέρα όχι πολλά λόγια. Να πράττουμε…» είπε η Κάτια Δανδουλάκη.

«Ηθοποιός είμαι. Δεν θα θέλω το καλό των ηθοποιών; (…) Οι σπουδές ήταν υποβαθμισμένες χρόνια. 20 χρόνια αυτό είναι το καθεστώς. Το να γίνει ανώτατη είναι καταπληκτικό, μεγάλη υπόθεση και θέλει πολλή δουλειά. Να ενημερωθούμε και το ίδιο θέλουμε όλοι βεβαίως. Δεν έχει αφαιρεθεί κάτι από κανένα, για αυτό σας παρακαλώ να το κλείσουμε εδώ και θα αρχίσουν να λένε το ένα και το άλλο. Απόλυτη σιωπή κι ας γίνει το καλύτερο. Υπήρχε περίπτωση να μου πούνε οι ηθοποιοί δεν θέλουν να παίξουν και να τους πω εγώ θα παίξετε με το ζόρι; Υπήρχε περίπτωση να κάνω αυτό το πράγμα σε άνθρωπο;» πρόσθεσε η Κάτια Δανδουλάκη.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

19 Comments

  1. Ο χρονος τελικα αποκαλυπτει τους παντες και αναμεσα σε αυτους μικροπρεπεις και αναλγητους ανθρωπους οπως την Δανδουλακη.Εχασα πασα ιδεα γι αυτην και με την περιπτωση του κ. Χρηστου Πολιτη αλλα και με αυτη τωρα σε ρολο απεργοσπαστη

    • Τα καλά και συμφέροντα. Εντωμεταξύ, η απάντησή της είναι σαν να λέει: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, και μετά νίπτω τας χείρας μου, για να μην πάρει ξεκάθαρη θέση.

  2. “Οι σπουδές ήταν υποβαθμισμένες χρόνια. 20 χρόνια αυτό είναι το καθεστώς. Το να γίνει ανώτατη είναι καταπληκτικό, μεγάλη υπόθεση και θέλει πολλή δουλειά. Να ενημερωθούμε και το ίδιο θέλουμε όλοι βεβαίως. Δεν έχει αφαιρεθεί κάτι από κανένα”.

    Όταν η Δανδουλακη ξεβρακωνει το σιναφι της. Τα είπε όλα.

    • Ας μην παραφράζουμε τα λόγια της και νόημά τους. Ανέφερε πως είναι καθεστώς και πρέπει να λυθεί σωστά αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται σωστή ενημερωση από τους αρμόδιους. Είπε πως το να γίνει ανώτατη είναι καταπληκτικό, μεγάλη υπόθεση και θέλει πολλή δουλειά. Αναφέρεται στα αιτήματα των συναδέλφων της. Μακάρι να γίνει αυτό που πρέπει. Αυτό εννοεί. Τίποτα δεν έχει αφαιρεθεί από κανέναν μέχρι στιγμής. Εννοεί πως ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει οριστικά. Ανέφερε πως αν ο θίασός της θέλει να κάνει απεργία, δεν θα τον εμποδίσει. Η Ράντου που επίσης συμφωνεί με τα αιτήματα των συναδέλφων της, διαφωνεί με τον τρόπο διεκδίκησης και δεν κάνει απεργία γιατί φοβάται πως θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ωστόσο, παραχώρησε το θέατρό της για την συνέλευση.

    • Απλά, διαφωνεί με τον τρόπο διεκδίκησης δικαιωμάτων με απεργία, γιατί φοβάται ότι θα της γυρίσει μπούμερανγκ αν πάει κόντρα στο σύστημα.

  3. Δεν είμαστε όλοι σανοφάγοι. Κανέναν δεν ξεβράκωσε. Απάντησε διπλωματικά με ασάφειες.
    Δεν θα γίνει ανώτατη. Θα υποβαθμιστεί κι άλλο. Θα γίνει ισότιμη με Απολυτήριο Λυκείου.
    Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν σπούδασες, θα θεωρείσαι ανειδίκευτος κι ας είσαι εξειδικευμένος, επομένως, θα παίρνεις ακόμα λιγότερα λεφτά, μισθό της πείνας.
    Παραπονιέται όλος ο καλλιτεχνικός κλάδος, όχι μόνο οι ηθοποιοί.
    Δεν πρόκειται για συνωμοσία. Τα δικαιώματά τους διεκδικούν οι άνθρωποι.
    Μα αν ήταν όλα ρόδινα για ποιο λόγο να παραπονεθούν, άλλωστε? Θα ηταν ευχαριστημένοι.
    Δεν τρελάθηκαν όλοι οι καλλιτέχνες, ξαφνικά.

  4. Και στην υποθεση Φιλιππιδη η Δανδουλακη τα στρογγυλεψε πολυ τα πραγματα , ναι μεν αλλα …Η γυναικα ειναι μια μετρια ηθοποιος και αν δεν ειχε το σπρωξιμο τοτε του αντρα της , θα ηταν στα αζητητα .Ευτυχως γι αυτην υπαρχει η τηλεοραση και ετσι μπορει παραλληλα να κανει και θεατρο ωστε να βγαζει τα εξοδα της.Βλεπεις νεους πολυταλαντουχους μορφωμενους θεατρικους ηθοποιους (πχ . Γιωργο Νουση , ο Παρης απο τον Παραδεισο) πια σε σηριαλ και μενεις με το στομα ανοιχτο , αναρωτωμενος γιατι τοσα χρονια βλεπαμε ολες τις μετριοτητες

  5. Πού χάθηκαν τώρα ο Μαρκουλάκης, ο Αθερίδης, η Καρύδη, ο Καπουτζίδης και ορισμένοι ακόμα από το παρεάκι; Αυτό το κάνουν αβαβά. Άμα είσαι βολεμένος όμως, ενοχλείσαι επιλεκτικά.

  6. Η εν λόγω ρύθμιση αφορά προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Δηλ αν κάποιος που έχει τελειώσει μια σχολή ηθοποιίας θελήσει να προσληφθεί στο δημόσιο.
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί μια σχολή ηθοποιίας να μετρήσει ως επιπλέον προσόν.
    Αυτό λέει η Δανδουλάκη: ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα στο επάγγελμα τους.
    Κανείς δεν υποτίμησε το συναφι των ηθοποιών αλλά δεν μπορεί να εξισωθούν και με ΤΕΙ όπως λένε μερικοί ηθοποιοί

  7. Η ρύθμιση αφορά την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών που είναι ανθρωπιστικές.
    Μπορείς, αν επιθυμείς, να διαβάσεις τα βασικά αιτήματα των καλλιτεχνών. Αλλάζουν πολλά, δυστυχώς.
    Αυτό που θα γίνει είναι η υποβίβαση των καλλιτεχνικών σπουδών στο επίπεδο 2/βάθμιας εκπαίδευσης,
    Απολυτηρίου Λυκείου δηλαδή. Και επομένως, ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών.
    Ο κλάδος των ηθοποιών αξίζει να αναβαθμιστεί σε ΤΕΙ.
    Οι περισσότεροι ηθοποιοί μαθαίνουν σπουδαία πράγματα, είναι μορφωμένοι άνθρωποι και δικαιούνται αν
    θέλουν να προσληφθούν στο δημόσιο.
    Υπάρχουν ΤΕΙ Κτηνοτροφίας και Ανθοκομίας (σπουδαία επαγγέλματα).
    Άρα, θα πρέπει να υπάρχει και Καλλιτεχνικό ΤΕΙ.
    Αν ήταν μόνο το θέμα του Δημοσίου δεν θα αντιδρούσαν έτσι.
    Η κ. Δανδουλάκη συμφωνεί απόλυτα με τους συναδέλφους της.
    Μπορείς, αν θες, να διαβάσεις την προηγούμενη προχθεσινή συνέντευξή της.
    Απλά, δεν θέλει να πάει κόντρα στην εξουσία.
    Να συμπληρώσω ότι και στα ΙΕΚ κάθε ειδικότητας, όταν αποκτήσεις Πιστοποίηση,
    είσαι πλέον κάτοχος Πτυχίου 3/βάθμιας εκπαίδευσης.

    • Υπάρχουν ήδη τα ΑΕΙ Θεατρικών, Κινηματογραφικών, Μουσικών, Εικαστικών, Λογοτεχνικών Σπουδών. Επομένως, μιλάμε για Κοινωνικές Ανθρωπιστικές Σπουδές. Θα πρέπει λοιπόν και στις αντίστοιχες Καλλιτεχνικές Σχολές που δεν είναι ΑΕΙ να μην υποβαθμιστούν τα Πτυχία των αποφοίτων όταν αποκτούν Πιστοποίηση, καθώς η Πιστοποίηση σημαίνει ότι διαθέτουν ολοκληρωμένη γνώση και εξειδίκευση του αντικειμένου τους ισάξια με όσους τέλειωσαν ΑΕΙ. Υπάρχουν Πτυχία για κάθε ειδικότητα (από αισθητικός μέχρι ηλεκτρολόγος). Άρα, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τους καλλιτέχνες. Να έχει αξία δηλαδή το Πτυχίο των Σπουδών καθε επαγγέλματος. Όχι να είναι δώρον άδωρον.

  8. Κάποιοι άνθρωποι, όχι όλοι ευτυχώς, που είναι φτασμένοι στον τομέα τους, δεν ενδιαφέρονται για τους νεότερους, φτωχότερους και μη διάσημους συναδέλφους τους.
    Η τέχνη έχει υποφέρει πολύ από βεντέτες που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους.

  9. Μα ειναι δυνατόν να συγκριθούν σπουδές 5 ετών με σπουδές 2 χρόνων? Και άλλοι αυτοί που τελειώνουν ΚΕΚ και θεωρούνται απόφοιτοι λυκείου? Αυτοί τί? Πρώτα λοιπόν θα πρέπει να φτιαχτούν οι σχολές να γίνουν 4ετεις και μετά να γίνει η αναβάθμιση.

  10. Οι Πιστοποίησεις μιας σχολής είναι ισάξιες με Πτυχίο 3/βάθμιας εκπαίδευσης.
    Εδώ όχι μόνο αυτό δεν θα γίνει αλλά θα υποβαθμιστούν κι άλλο σαν ανειδίκευτοι για να παίρνουν ψίχουλα.
    Ας τις αναβαβαθμίσουν επιτέλους τις σχολές, τι περιμένουν. Ας μην υποβαθμίσουν κι άλλο τους καλλιτέχνες όμως μέχρι τότε. Κρίμα είναι.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Κλειστά τα δικαστήρια αύριο και μεθαύριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θήβα, Λιβαδειά και Χαλκίδα

Νέο δελτίο από ΕΜΥ – Πυκνές χιονοπτώσεις αύριο στην Αττική