in

CryCry LOLLOL

Κασσελάκης στον Λιάγκα – Το νέο σπίτι, ο γάμος με Τάιλερ, τα αστακοκάραβα στις ΗΠΑ

Τον Στέφανο Κασσελάκη υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Λιάγκας, στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε είσοδο στο πλατό της εκπομπής με το τραγούδι «Αθήνα μου» του Κωνσταντίνου Αργυρού. Μάλιστα, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε πως το κομμάτι αυτό ήταν προσωπική επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη και τον ρώτησε γιατί το διάλεξε. «Επέλεξα το τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού “Αθήνα μου” γιατί ήμουν σίγουρος πως θα ρωτήσεις για το σπίτι μου στην Αθήνα. Επειδή η Αθήνα είναι η πόλη την οποία αγαπώ, στην οποία μεγάλωσα πριν φύγω για Αμερική, την αγαπάμε πολύ και εγώ και ο Τάιλερ. Είναι η νέα μας πόλη, είμαστε εδώ για πάντα», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Η εκπομπή αφιέρωσε πάνω από μία ώρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλες τις προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή του, δήλωσε πως στις ευρωεκλογές θα πάρει «πολύ πάνω από 17%» και διαβεβαίωσε τον παρουσιαστή ότι θα γίνει σίγουρα πρωθυπουργός.

  • Μάλιστα, απαντώντας σε αυτή την ερώτηση, πήγε πίσω στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το 2015 έγιναν και λάθη, αλλά «το 2015-2019 έγιναν πολλά πράγματα, έμειναν 37 δισ. Εμείς παραλάβαμε μηδέν». «Ο Τσίπρας προέκρινε, χάρηκε με τη δική σου υποψηφιότητα;», ρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος απάντησε ότι «σίγουρα δεν υπάρχει δαχτυλίδι». «Τι πιστεύεις, σε ψήφισε;», τον ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας. «Δεν θέλω να απαντήσω. Κέρδισα τις εκλογές με το σπαθί μου. Πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου έδωσε συμβουλές, μετά όχι, ήταν ουδέτερος, δεν με βοήθησε». Και πρόσθεσε απαντώντας για τη σχέση του στη συνέχεια με τον Αλέξη Τσίπρα: «Τον έχω δει πολλές φορές, κυρίως με δική μου πρωτοβουλία, και έχουμε μιλήσει πολλές φορές στο τηλέφωνο. Μου είχε πει ότι εκείνος θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία και εγώ θα αποφασίζω». Στην ερώτηση πώς ένιωσε όταν έβγαλε ανακοίνωση ο Αλέξης Τσίπρας πριν το Συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι το συνέδριο και τι έγινε ανήκουν στο παρελθόν. «Δεν μπορώ να σχολιάσω, θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο. Δεν με ενόχλησε η στάση του. Δεν το περίμενα (σ.σ.: για την επιστολή).

Δεν είμαι συναισθηματικός, έχω έναν σκοπό: να κερδίσω την κοινωνία. Αναμένω τα πάντα, μπορεί κάποιος να με πληγώσει να με μαχαιρώσει πισώπλατα». Αποκάλυψε ωστόσο ότι μετά το Συνέδριο δεν έχει μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά θα τον καλέσει όταν τον χρειαστεί. «Με τη Γεροβασίλη τι είπατε;» τον ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας. «Μια χαρά, πάντα ήταν καλά με τη Γεροβασίλη. Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα, δεν ήθελε να ηγηθεί του κόμματος, οι σύνεδροι έλεγαν “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”. Υπάρχει η στιγμή της ενότητας, αλλά υπάρχει και η στιγμή τη διεύρυνσης». Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν αισθάνεται πρόεδρος υπό διορία. «Έχω έναν στόχο: να είμαστε η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Χτίζω μια σκιώδη κυβέρνηση σταδιακά που θα έχει λαμπρά μυαλά. Όχι μόνο αριστεία στην επιστήμη, αλλά και καθαρή υπόσταση», συνέχισε και απάντησε όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως μια ημέρα θα γίνει πρωθυπουργός με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε λέγοντας ότι «με στήριξαν άνθρωποι που θέλουν να είμαι απέναντι στο σύστημα. Ακόμη και εσωκομματικά οι περιοχές που κέρδισα ήταν λαϊκές γειτονιές και επαρχία», ανέφερε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά νέα μέλη στο κόμμα. Το κόμμα μας πρέπει να ανταποκριθεί στην κοινωνία. Δεν έχει γείωση στον συνδικαλισμό δεν έχουμε βουλευτές στην Αττική».

  • «Εσύ θα το πιάσεις το 17% στις ευρωεκλογές;» τον ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας. «Πιστεύω θα το ξεπεράσουμε. Πρέπει να υπάρχει εναλλακτική στη χώρα από ένα κόμμα που θα είναι προοδευτικό. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και παροτρύνω όσους θέλουν να κατέβουν στις εκλογές να έρθουν. Ο στόχος είναι το κόμμα μου να γίνει βαθιά κοινωνικό. Η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής. Ανοιχτές αγορές εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινα δικαιώματα, εγκρατής εξωτερική πολιτική, στιβαρή άμυνα. «Σε λίγες ημέρες μπαίνω στρατιώτης, νομίζω στη Σπάρτη. Θα μείνω 15 ημέρες μέσα βασική εκπαίδευση. «Δεν μου φαίνεται περίεργο», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Αντιθέτως, είναι τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Πρέπει να σκεφτούμε πόσους απόδημους έχουμε έξω και αν θα επέστρεφαν. Μακάρι να εκσυγχρονίζαμε τη χώρα μας και το στράτευμα. Ένα από τα βασικά οράματα που έχω είναι με τον πληθυσμό να είναι σταθερός να μειωθεί ο πληθυσμός από την Αθήνα προς την επαρχία. Να δημιουργήσουμε hubs ερευνητικά να έρθουν οι Έλληνες του εξωτερικού, να χτίσουμε σπίτια, πράσινα σπίτια, να φτιάξουμε κοιτίδες». «Στον στρατό θα ζητήσεις προνομιακή διαχείριση;» τον ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Τίποτα. Προφανώς έχω μια θεσμική θέση και θα κάνω ό,τι ορίζει ο νόμος. Μην εκπλαγείς αν το στρατόπεδο γίνει όλο ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από τη γοητεία έχω τη σωστή πολιτική πρόταση», απάντησε. Και αναφέρθηκε και στο θέμα του γάμου: «Θα παντρευτούμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Έχουμε αποφασίσει το πού. Εκτός Αθηνών». «Πώς είναι η ζωή με τον Τάιλερ;» τον ρώτησε στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας. «Τα βράδια πολλές φορές βρισκόμαστε με φίλους. Είμαστε πολύ κοινωνικοί. Όταν είμαστε μόνοι μπορεί να δούμε καμιά σειρά στο Netflix, μας αρέσει η τεκίλα, η καλή τεκίλα. Επίσης, μας αρέσει πολύ η φύση. Ο φυσιολατρικός τουρισμός. Την επόμενη εβδομάδα θα πάρω μερικές ημέρες off και θα πάμε στην ορεινή Αρκαδία». Σε ό,τι αφορά το πόσο τον στηρίζει ο Τάιλερ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε: «Όταν αποφασίσαμε να κατέβω για πρόεδρος, εννοείται τον ρώτησα. Έτσι και αλλιώς σχεδιάζαμε να παντρευτούμε. Εκείνος πίστευε ότι θα κέρδιζα, ενώ εγώ ότι θα πήγαινα απλά καλά. Μετά την ανακοίνωσή μου το κατάλαβα ότι θα κερδίσω. Εκείνος ήδη δύο εβδομάδες πριν θεωρούσε ότι αν κατέβαινα θα κέρδιζα. Τότε είχαμε αποφασίσει ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα μείνουμε 10 χρόνια στην Ελλάδα. Τώρα που είμαι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μείνουμε για πάντα».

  • Εξήγησε ότι δεν έχει μισθό, δεν πληρώνεται, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Έχω μερικά μερίσματα, θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδος. Δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο». Ανέφερε δε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι αστακοκάραβα στη Μασαχουσέτη. Δεν είναι ανάγκη να πούμε τι έχω, είναι ένας τομέας την αλιεία που την καταλαβαίνω καλά και τη ναυτιλία και τη βιομηχανία. Όταν ρωτήθηκε αν απολύθηκε από την Goldman Sachs περιέγραψε τι έγινε. «Έφυγα από την Goldman Sachs άρχισα ένα μεταπτυχιακό στο ΜΙΤ το οποίο άφησα μετά από 4 μήνες. Είχα πάρει Α σε όλα τα μαθήματά μου. Αλλά θεώρησα ότι ήθελα να κάνω κάτι επιχειρηματικά. Ήμουν 26 ετών. Ήθελα να άρχιζα έναν ενάρετο κύκλο επαγγελματικά που θα μου επέτρεπε να έχω ένα εισόδημα». «Και μαγειρεύουμε και οι δύο και παραγγέλνουμε. Γενικά μας αρέσει το κρέας, ο σολομός και τα λαχανικά. Δεν υπάρχει κάποια σπεσιαλιτέ». Αποκάλυψε ότι ξενοίκιασαν το σπίτι στο Μαϊάμι καθώς μετακόμισαν στην Ελλάδα. Έχουν όμως το σπίτι στη Νέα Υόρκη. Όταν ο Γιώργος Λιάγκας τον ρώτησε «Τι δουλειά έχει αυτός ο άνθρωπος εδώ και να μπλέξει με τα σκατά;» καθώς είχε περιγράψει νωρίτερα το lifestyle του στις ΗΠΑ, απάντησε πως «αυτό που με ρωτάς είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχω εκτοξευτεί δημοσκοπικά.

Η αμφιβολία για τα κίνητρά μου. Δες τα στοιχεία για να καταλάβεις. Ήρθα το 2023 το τέλος Απριλίου και ανακοινώθηκα στο Επικρατείας. Στην 9η θέση. Ήταν ειλικρινά εθελοντισμός. Θα έτρεχα να εκπροσωπήσω την κεντροαριστερά. Και εγώ και η Διάνα Βουτυράκου και μας έλεγαν “γιατί είστε εναντίον της αριστείας. Αρα εθελοντικά έρχομαι. Το βλέπεις ότι δεν είχα βλέψεις. Απλά έτυχε. Το κόμμα πέρασε από αυτή την κρίση. Ο Αλέξης με τίμησε και με έβαλε στην εκλογική επιτροπή. Όντως τον αγαπάω τον Αλέξη Τσίπρα. Είμαι στην εκλογική επιτροπή ότι όταν παίρνεις 20 ενώ είχες 31 δεν θα κερδίσεις. Παρά ταύτα έτρεξα πάλι εθελοντικά. Βράδυ εκλογών. Ημουν σε ένα πάνελ όταν ο Αλέξης έκανε τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών. Και επί τόπου να παραμείνει πρόεδρος και θα τον στηρίξω. Μερικές ημέρες αργότερα, ενώ είχα μια μικρή αναγνωρισιμότητα λόγω του βίντεο με τον Σαρράκη, τις 29 Ιουνίου ο Αλέξης παραιτείται. Περνά ένας μήνας και κανείς δεν λέει τίποτα από τους συνυποψηφίους. Και λέω θα μπω μπροστά. Και πάλι εθελοντικά ιδιοτελώς. Και βλέπω ότι υπάρχει ένα κενό. Δεν έχω κάνει ποτέ ένα ρουσφέτι». Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως «μακάρι να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας σε βάθος πενταετίας» όταν ρωτήθηκε. Και έκλεισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μετανιώσω (σ.σ.: το ταξίδι με την πολιτική). Είναι ένας όμορφος ηθικός αγώνας. Ζητώ να μου δώσουν την ευκαιρία με αγνά κίνητρα και είμαι εδώ για να αντέξω».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

«Κινδυνεύω περισσότερο από την Νταϊάνα» – Η προειδοποίηση του Πρίγκιπα Χάρι, η επιστολή και οι απειλές

Μοντέλο φιλήθηκε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον σχολιάζει – «Γέρος και πολύ περίεργος»