in

AngryAngry OMGOMG

Καρδίτσα ΤΩΡΑ – Κάτοικοι κοιμούνται στο νεκροταφείο. «Δεν ενδιαφέρεται κανείς για εμάς»

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών και των ευρύτερων περιοχών της Θεσσαλίας, εξαιτίας των φονικών πλημμυρών που έπληξαν την περιφέρεια μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.Ο πρόεδρος της κοινότητας του Βλοχού Καρδίτσας, Γιάννης Κούκας μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως ορισμένοι κάτοικοι κοιμούνται στο νεκροταφείο της περιοχής.

«Είμαστε δίπλα από το οστεοφυλάκιο. Δεν είχαμε πού να πάμε… είμαστε 212 άτομα αν μέναμε κάτω θα είχαμε πνιγεί. Κοιμόμαστε σε ράντζο. Δεν μπορώ να φύγω γιατί συντονίζω τα πράγματα. Δεν έχει φροντίσει κανείς για στέγη. Έχουν κλείσει όλα στον Παλαμά και στην Καρδίτσα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε ακόμα νερά μέσα, όλα τα νερά θα περάσουν από εμάς. Το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από 3 ποτάμια» είπε αρχικά ο κ. Κούκας.

«Μας έχει σώσει ο εθελοντισμός»

«Υπάρχουν πνιγμένα πρόβατα, αγελάδες, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Στο χωριό μου δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Αν δεν είχαμε πάρει πρωτοβουλία για να εκκενώσουμε το χωριό, θα είχαμε νεκρούς. Δόθηκαν χρήματα για τα έργα από όσο ξέρω. Είχαμε ένα ‘καμπανάκι’ με τον Ιανό, αλλά δεν το πήραν χαμπάρι. Έχω 4 αναχώματα, και μου ζήτησαν ποιο από τα 4 να επιλέξω. Μας έχει σώσει ο εθελοντισμός» επισήμανε ο ίδιος.

Ερωτώμενος για το εάν δύναται να ξανακατοικηθεί το χωριό, ο κ. Κούκας απάντησε:

«Το χωριό θα είναι μούσκεμα. Έχω αφήσει την δουλειά μου αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να πάω. Χάθηκε η σεζόν για μένα. Οι εθελοντές μάς φέρνουν νερά, τρόφιμα.  Φαγητό φέρνουν από τον Δήμο μετά την 2η μέρα. Την Παρασκευή ήρθαν κάποια ελικόπτερα, μόνο έτσι έχουν πρόσβαση, πήραν τον κόσμο και τον πήγαν σε δομές στην Καρδίτσα. Οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να φύγουμε, πρέπει να προσέχουμε το χωριό, τα σπίτια μας. Το πρόβλημά μου δεν είναι η Πολιτεία είναι η Περιφέρεια. Έχω τελειώσει οικονομικά. Τα σπίτια μας εμείς τα φτιάξαμε δεν τα κλέψαμε. Στον πάτο δεν θα φύγω μόνος μου, θα πάρω και τους υπεύθυνους μαζί».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

«Καρφιά» Κορινθίου για Λιάγκα – «Δεν του έστειλα μήνυμα, το πρωινό μου άφησε…»

Ο Στάνκογλου για το διαζύγιό του – «Το κράτησα κρυφό, γιατί να το πω;»