in

Κάλυμνος τώρα – Έστησαν «μαγαζάκι» ναρκωτικών με «δωράκι» αρχαίους θησαυρούς

Πολυσχιδείς δραστηριότητες φαίνεται ότι είχε αναπτύξει ένα ζευγάρι αλλοδαπών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος στην Κάλυμνο, μετά από αιφνιδιαστική έρευνα που διενεργήθηκε στοχευμένα στην κατοικία τους, το μεσημέρι της Παρασκευής.

  • Η έρευνα στο σπίτι έγινε έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων για την εμπλοκή τους στην διακίνηση ναρκωτικών και βρέθηκαν 28,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 11,3 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 36,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και 345 ευρώ.

Όμως, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν, ακόμη, ένας αρχαίος ακέραιος πήλινος αμφορέας και μια ακέραιη πήλινη χύτρα που, σύμφωνα με εκτίμηση αρχαιολόγου ο οποίος τα εξέτασε, είναι των παλαιοχριστιανικών χρόνων και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου.

  • Τα δυο αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία αρχαιοτήτων για περαιτέρω αξιολόγηση και για να εξακριβωθεί η προέλευσή τους, ενώ σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Τι νομίζετε;

Θεσσαλονίκη – Αγριογούρουνο “κόβει”… βόλτες απέναντι από σπίτια (video)

Θεσσαλονίκη – Έφτιαξαν ρομπότ που πηγαίνει μόνο του στο χωράφι για αγροτικές εργασίες