in

Καιρός – Συννεφιασμένη η παραμονή, σε ποιες περιοχές θα βρέξει την Πρωτοχρονιά – Αλλαγή σκηνικού από τα Θεοφάνια

Τα πολλά σύννεφα στον ουρανό θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών στη χώρα.Τόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και την πρώτη ημέρα του 2024, το σκηνικό δεν θα έχει ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με τις τελευταίες ώρες. Το ίδιο θα ισχύει και για τη θερμοκρασία, η οποία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

  • Σε αρκετές περιοχές της χώρας η συννεφιά θα παρουσιάσει μια… εμμονική συμπεριφορά και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ την Παρασκευή (29/12), ο ήλιος «θα είναι ακριβοθώρητος», καθώς για αρκετές ημέρες θα κάνει σπάνιες εμφανίσεις.Ωστόσο, τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού δεν δείχνουν ότι αυτά τα σύννεφα θα δώσουν κάποια φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και με μικρή ένταση. Ειδικότερα, κάποιες βροχές θα πέσουν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από αργά το βράδυ στα δυτικά.

Όσον αφορά την Πρωτοχρονιά, θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα φέρουν και κάποιες τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στα νότια της χώρας πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.Επίσης, παρότι διανύουμε τα μέσα του χειμώνα, ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το σκηνικό αυτό αναμένεται σχεδόν ίδιο μέχρι και τα Θεοφάνια (στις 6 Ιανουαρίου), όταν και υπολογίζεται πως οι ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια θα «κατηφορίσουν» προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εναρμονιστούν οι θερμοκρασίες με την εποχή.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Φρανσουάζ Μπετανκούρ – H ζωή της κληρονόμου της L’Oreal – Ερημίτισσα, παίζει πιάνο και γράφει βιβλία για τη Βίβλο

«Λίγες ακόμη αναμνήσεις» – H Σία Κοσιώνη αποχαιρετά το 2023 με μια υπέροχη φωτογραφία