in

OMGOMG

Καιρός – Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία και σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία, μετά την απότομη αλλαγή του καιρού που… επέστρεψε ξαφνικά, από το «πρόωρο καλοκαίρι» στον «χειμώνα».

 

  • Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπα και ήδη προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει περάσει στο Βόρειο Αιγαίο.

 

Θα συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου οπότε και «θα κινηθεί ανατολικότερα πληρούμενο», σύμφωνα με επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

 

 

 

Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο ενώ οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται το Σάββατο (20/4/24): Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κακοκαιρία – Κίνδυνοι για πλημμύρες μέσα στη νύχτα – Αγωνία για την πολύπαθη Θεσσαλία

Χρήστος Μάστορας – Η έξοδος με την Γαρυφαλλιά Καληφώνη και η υπόσχεση στη Μαρινέλλα