in

Καιρός – Ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο και τοπικές βροχές σήμερα, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αύριο

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

  • Το σκηνικό δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, με το μελτέμι να παραμένει ισχυρό στα 6 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο κυρίως στα δυτικά κατά τα μέσα της εβδομάδας.

Ο καιρός σήμερα

  • Aναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα της χώρας, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Υψηλή θα είναι κατά τόπους η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, ενώ στη Θράκη και σε τμήματα της Αττική θα είναι πολύ υψηλή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33-35, στην Ήπειρο από 18 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 17 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.

  • Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν και εκεί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αλέν Ντελόν – Ένας γόης του σινεμά, μια… σατανική βοηθός και ένας δικαστικός πόλεμος

Η Μακρυγιάννη δροσίζει τα ζουμερά οπίσθια της με την… Μανίκα (Βίντεο)