in

CryCry OMGOMG

Καιρός – Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει από σήμερα. Συνεχίζεται η ζέστη

Σύμφωνα με ειδικό χάρτη που δημοσίευσε το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αφρικανική σκόνη επιστρέφει από σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, ενώ παράλληλα διατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες.

 

  • Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo, η γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τα βορειοανατολικά προς τη χώρα μας.

 

Ως αποτέλεσμα, έχουμε σχετική αύξηση των συγκεντρώσεών της σκόνης από τη Σαχάρα. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν μέχρι και το Σαββατοκύριακο, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του meteo. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης, κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών της Πέμπτης.

 

  • Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και τα νότια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και στη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ενδοοικογενειακή βία – Αναλυτικές οδηγίες από την ΕΛΑΣ για το πώς μπορούν οι πολίτες να κάνουν καταγγελίες

Λέσβος – Πάνω από 6.000 Τούρκοι με visa express στο νησί – «Θείο δώρο για τα καταστήματα»