in

OMGOMG

Καιρός – Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (Βίντεο)

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική χώρα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που αναβάθμισε το Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού σε Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν ως τις απογευματινές ώρες και την Αττική. Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, εστάλη τις πρώτες πρωινές ώρες στους κατοίκους της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, Μαγνησίας και Σποράδων.

  • Τους καλεί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αρχών.

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και επικίνδυνα από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι και το απόγευμα. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

  • Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας). Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

 

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα δυτικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

 

  • Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες (όπου στη Μαγνησία και τις Σποράδες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι τοπικά επικίνδυνα) και από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία (όπου θα είναι τοπικά επικίνδυνα) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

  • Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στις βόρειες Κυκλάδες, ενώ από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

  • Στην Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ θα είναι τοπικά επικίνδυνα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια.

 

Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μπέττυ Μαγγίρα – Στην αναμονή ο ΑΝΤ1 και η νέα ζώνη στο OPEN

Αθήνα – Αναβάλλονται λόγω καιρού οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Πατέρα