in

Καιρός – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, από σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη 17-10-2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.Η πιο βροχερή ημέρα της εβδομάδας είναι η σημερινή με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και καταιγίδες στα δυτικά κυρίως στο Ιόνιο, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

  • Η Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση Γιαννόπουλου, θα επηρεαστεί με λίγα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες. Κατά τα τελευταία προγωστικά μοντέλα η Αττική αναμένεται να πληγεί από βροχές τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Τώρα, την Τετάρτη κάποιες τοπικές βροχές θα σημειώνονται στα κεντρικά και τα νότια σταδιακά θα περιοριστούν στα πιο νότια και θα σταματήσουν. Από την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί ξανά και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

 

  • Πιο αναλυτικά σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 25 με 26 και στα νοτιοανατολικά τους 27 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Σεισμός τώρα 3,4 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

Λιάγκας – Τεργιάκης: Δείτε το βίντεο με τη μεγαλύτερη κωλοτούμπά τους…