in

AngryAngry WTFWTF

Καίγεται η Κρήτη – Οι παράνομες μεταδημοτεύσεις προκαλούν οσμή σκανδάλου

Είναι αλήθεια. Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι ζητήθηκε Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου, σε δήμο της Περιφέρειας Κρήτης, για έκδοση παράνομων αποφάσεων μεταδημότευσης και βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, από την Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

 

 

  • Και όλα αυτά γιατί; Διότι μια αιρετή που έβλεπε την λαμογιά προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία στην Περιφερειακή Υπηρεσία Ρεθύμνου της ΕΑΔ

 

 

.
Συγκεκριμένα στο πόρισμα εκτός των συστάσεων που υποδεικνύονται προς τις υπηρεσίες και τους άρχοντες του Δήμου, ζητείται επιπλέον η εκκίνηση της πειθαρχικής δίωξης του υπεύθυνου Αντιδημάρχου, η ανάκληση τριακόσιων εξήντα επτά (367) αποφάσεων μεταδημότευσης και τριακοσίων πέντε (305) βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας ως μη σύννομες.

 

 

  • Οι πληροφορίες μας από έγκυρες πηγές αναφέρουν, ότι το καλοκαίρι του 2023 και ενώ διανύαμε προεκλογική περίοδο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, δημοτική σύμβουλος της τότε αντιπολίτευσης, ενός Δήμου που ανήκει στο Νομό Ηρακλείου (και συγκεκριμένα το Δήμο Μαλεβιζίου) κατέθεσε επώνυμη καταγγελία προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στις 25/7/2023.

 

Η καταγγελία ανέφερε ότι την περίοδο από 01/01/2023 έως και 30/6/2023 εκδόθηκαν παράνομες αποφάσεις μεταδημοτεύσεων και βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας στο συγκεκριμένο Δήμο με σκοπό την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

 

  • Παράλληλα η καταγγέλλουσα ζητούσε την άμεση εξέταση του θέματος διότι ως τις 31/7/2023 θα γινόταν η οριστικοποίηση των εκλογικών καταλόγων, με το φόβο ότι θα συμπεριληφθούν σε αυτούς και οι παράνομες μεταδημοτεύσεις.

 

 

Στη συνέχεια η ίδια, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε νεοσύστατη παράταξη που διεκδικούσε το Δήμο (Συνεργασία Ευθύνης), προχώρησε σε δεύτερη καταγγελία στις 12/9/2023 παραθέτοντας συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία.

 

 

  • Δυστυχώς όμως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν επέτρεψαν να εκδοθούν άμεσα τα πορίσματα της ΕΑΔ και να διορθωθούν τα αποτελέσματα των παράνομων ενεργειών με συνέπεια το εκλογικό αποτέλεσμα να αλλοιωθεί.

 

 

Μετά από συνεχή παρακολούθηση του θέματος πολύ επισταμένα από τη νέα παράταξη και την επιμονή του ηγέτη της (Δημήτρη Πιτσικάκη- Κούτουλου) , με σκοπό να αποδειχθεί η αλήθεια, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 11/4/2024 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και εκδόθηκε το πόρισμα της ΕΑΔ.

 

 

Όλα τα παραπάνω συνάδουν και μας παροτρύνουν να συνδέσουμε τη σημερινή ανακοίνωση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν με το Δήμο Μαλεβιζίου.
Και μέχρι να επιβεβαιωθούν οι σκέψεις μας μήπως θα μπορούσαν άραγε οι Δημοτικοί άρχοντες του Δήμου Μαλεβιζίου να διαψεύσουν τις πληροφορίες μας;

Τι νομίζετε;

-3 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Φυσικά και είμαι ανοιχτή για το GNTM, αυτό με ανέδειξε

Ερωτευμένος ο Γιώργος Αμούτζας – «Αισθάνομαι πραγματικά άβολα στις ερωτήσεις για την προσωπική μου ζωή»