in

CuteCute

Στην Καππαδοκία χτυπούν Ελληνικές καρδιές – Για πρώτη φορά στο σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Όλα ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία όπου από εκεί το Fatsabook έφυγε για το νέο και μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο ,αυτό της Κωνσταντινούπολης και από εκεί στην Καππαδοκία.
  • Τα πρώτα νυχτερινά πλάνα από τα βάθη της Μικράς Ασίας είναι άκρως εντυπωσιακά! Ένα σεληνιακό τοπίο γεμάτο με νεραιδοκαμινάδες, βράχια που σχηματίστηκαν από ηφαιστειακές εκρήξεις πριν από εκατομμύρια χρόνια!
Χαράματα στις 05.00 ξεκινάει η βόλτα με τα αερόστατα μαζί με την ανατολή του ηλίου. Τα αερόστατα έκαναν γνωστή την Καππαδοκία σε όλο τον κόσμο.
  • Στην Καππαδοκία χτυπάει η καρδία της Ελληνικής ψυχής και της ορθοδοξίας με πάνω από 500 εκκλησίες. Το fatsabook θα σας πάει σε πολλές από αυτές ακόμη και με κρυφές κάμερες…αλλά και σε Ελληνικά χωρία όπως το Προκόπη και ένα συγκλονιστικό γύρισμα στο σπίτι που ζούσε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος.
Το ταξίδι θα συνεχίσει με τις υποσκαφές (υπόγειές πόλεις ) που έμενα πάνω από 2.000 Έλληνες για να κρυφτούν από τους Άραβες. Μια εντυπωσιακή πολιτεία με εκκλησίες ,σχολεία  ως  και  νεκροταφεία.
  • Στο χωρίο Άβανος το 90% των κατοίκων ασχολείται με την αγγειοπλαστική και ο Κώστας θα μας μυήσει στα μυστικά αυτής της τέχνης, ενώ η κοιλάδα των περιστεριών χιονισμένη θα σας μαγέψει.

Την Τετάρτη το βράδυ στη 01.00  το ταξίδι στην Καππαδοκία θα σας εντυπωσιάσει ,αλλά θα σας αφήσει και ένα σφίξιμο στο στομάχι για τις χαμένες πατρίδες, εκεί που η Ελλάδα ζει μέσα από τις εκκλησίες και τα Ελληνικά αρχοντικά χωρίς τους …Έλληνες.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Φωτιά στην Πάρνηθα – Αγνοείται ΤΩΡΑ ένας 77χρονος στη Χασιά

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης