in

CuteCute

«Καμπάνα» σε γνωστό τυρέμπορα στη Λάρισα – Βρώμισε τα ποτάμια

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως καταδίκασε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας έναν επιχειρηματία τυροκομικής μονάδας για ρύπανση στη περιοχή Λαζαρίνα του δήμου Μουζακίου.

  • Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας κατηγορούνταν για ρύπανση φυσικού περιβάλλοντος τελεσθείσα άπαξ και κατ’ εξακολούθηση κατά τη χρονική περίοδο από το 2017 μέχρι 2019.

Ήδη από το 2017 οι κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί για την ρύπανση ενώ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε επιβάλει πρόστιμα στη μονάδα, τα λύματα της οποίας κατέληγαν σε παρακείμενο κανάλι.

«Σώστε το χωριό μας, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Βοηθήστε να επιβιώσει το χωριό μας» κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ένας κάτοικος της κοινότητας. «Δεν μπορούν να έρθουν τα εγγόνια μας» πρόσθεσε ένας άλλος τονίζοντας την αφόρητη μυρωδιά που επικρατεί στη κοινότητα και το γεγονός πως τα νερά είχαν γίνει «άσπρα» από τα λύματα.

  • Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων, ακολούθησε η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας η οποία πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου όπως και πρωτοδίκως τονίζοντας ότι η πράξη έγινε με δόλο, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό περί αμέλειας.

Το δικαστήριο τελικά επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ (σ.σ. 25 ευρώ ήταν η πρόταση της εισαγγελέως) ημερησίως και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

  • Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό ότι προσπάθησε να μειώσει τις συνέπειές των πράξεων του.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Νεκρός ο 14χρονος Γαβριήλ – Ξεψύχησε όταν έπεσε από το ποδήλατο!

Ιδιοκτήτες ταξί στη Ρόδο έσπασαν αυτοκίνητα της Uber – Χοντραίνει η κόντρα