Ανησυχία έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο το περιστατικό λεπτοσπείρωσης σε 11χρονη που διαμένει στον καταυλισμό των Ρομά στα Δύο Αοράκια.
Όπως αναφέρει το creta24.gr, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ελλήνων Πολιτών Τσιγγάνων προχωρά σε νομικές ενέργειες, με τον πρόεδρό του, Θάνο Κατσαρή, να ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.
- Ο Σύλλογος κάνει λόγο για σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας και ζητά άμεσες παρεμβάσεις στον καταυλισμό, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι συνθήκες καθαριότητας δημιουργούν κινδύνους για τους κατοίκους.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηρακλείου Γιώργος Τσαγκαράκης υποστηρίζει ότι τα συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά εργασίες στην περιοχή. Παράλληλα, σημειώνει πως η απόρριψη απορριμμάτων σε διάφορα σημεία του καταυλισμού δυσκολεύει σημαντικά το έργο της καθαριότητας.
- Η 11χρονη, η οποία χρειάστηκε αρχικά να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, έχει πλέον μεταφερθεί στην Παιδιατρική Κλινική και παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, με τους αρμόδιους φορείς να καλούνται να αντιμετωπίσουν άμεσα τα ζητήματα υγιεινής στην περιοχή.
