in

Ηλεία ΤΩΡΑ – Αθωώθηκε μετά από 7 μήνες φυλάκισης για τη δολοφονία του αδελφού του

Ξεσπώντας σε λυγμούς άκουσε την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών ο 72χρονος που κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του 69χρονου αδελφού του, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι τους, στην Εφύρα Ηλείας, τον Σεπτέμβριο του 2022. «Νιώθω δικαίωση και λύτρωση γιατί ήμουν αθώος» δηλώνει στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησο», μέσω του συνηγόρου του ο ηλικιωμένος οικογενειάρχης. «Στις 11/03/2024 μετά από μια μνημειώδη αγόρευση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κ. Ιωάννη Παΐσιου, όπου με λογικά και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα αποδόμησε στο σύνολό του το κατηγορητήριο, το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον εντολέα μου, καταλήγοντας ότι ο θάνατος του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, αλλά σε αυτοτραυματισμό του, ένεκα των χρόνιων σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε» δήλωσε στην «Π», ο δικηγόρος Αμαλιάδας, Διονύσης Ζησιμόπουλος. Για «εσφαλμένη προσέγγιση των πραγματικών περιστατικών προανακριτικά» κάνει λόγο ο κ. Ζησιμόπουλος, η οποία «οδήγησε αρχικά τις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές να θεωρήσουν τον θάνατο του Χ. Αναγνωστόπουλου εγκληματική ενέργεια με συνέπεια την άδικη προσωρινή κράτηση του αδελφού του και εντολέα μου».

  • Ο φερόμενος ως αδελφοκτόνος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Αμαλιάδας, τον Ιούλιο 2023 κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου παρέμεινε για 7 μήνες, για ένα «έγκλημα» που ποτέ δεν διαπράχθηκε. Ο 72χρονος ήταν εκείνος που βρήκε νεκρό τον αδελφό του και ενημέρωσε τις Αρχές. Παρά τις μαρτυρικές καταθέσεις πως ο 69χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επί σειρά ετών – τουλάχιστον 30 έτη -είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, με πιστοποιητικά αναπηρίας από το ΚΕΠΑ και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, εντούτοις δεν ελήφθησαν υπόψη από τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες όπως αποκαλύπτει ο κ. Ζησιμόπουλος, δεν αναζήτησαν ποτέ τον ιατρικό φάκελο του άνδρα, καθώς είχαν επικεντρώσει εξαρχής τις έρευνες αποκλειστικά στην εκδοχή της ανθρωποκτονίας. Οι δικηγόροι του Διονύσης Ζησιμόπουλος και Θεόδωρος Αντωνόπουλος υπέβαλαν στις εισαγγελικές Αρχές ιατρική γνωμοδότηση του χειρουργού ορθοπαιδικού Κωνσταντίνου Τραγουστή ότι θάνατος του 69χρονου ήταν αποτέλεσμα αυτοτραυματισμού, με την οποία συνηγόρησε και ο ιατροδικαστής του Νοσοκομείου Νίκαιας, Κωνσταντίνος Ανδρέου.

Στην πολυσέλιδη ιατρική γνωμοδότηση , που συνέταξε ο διορισθείς τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 72χρονου, ο χειρουργός ορθοπαιδικός Πατρών, Κωνσταντίνος Τραγουστής, αναφέρεται μεταξύ άλλων «ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση αυτοτραυματισμού», επισημαίνοντας πως η «παντελής απουσία χαρακτηριστικών τραυμάτων αμύνης-πάλης, πόσω μάλλον όταν ο αποθανών παρουσίαζε τόσο χαοτική διαφορά όγκου και μάζας σώματος με τον υποτιθέμενο δράστη και η απουσία βλαβών στα υπόλοιπα μέρη του ανθρωπίνου σώματος, η αποκλειστική χαμηλή ενέργεια των χτυπημάτων, η απουσία έστω και μίας σοβαρής βλάβης, ούσες όλες απλές και επιφανειακές, αποκλείουν την ανθρωποκτονία. Επισημαίνεται δε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ο αυτοτραυματισμός και αυτό γιατί ο 69χρονος «βρισκόταν σε φάση αποδιοργάνωσης, σύγχυσης, αποπροσανατολισμού, μάλλον ήθελε να τιμωρήσει τον εαυτό του, προσκρούοντας και σύροντας το κεφάλι του σε διάφορες επιφάνειες, (τοίχο, έπιπλα, κ.λπ.) καταφέροντας συνεχώς ίδιας έντασης και βαρύτητας τραύματα κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής». Πρόκειται, όπως επισημαίνεται, για σημεία αυτοτραυματισμού πολύ λιγότερο επώδυνα που επιλέγονται από ασθενή που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ερευνητές αποκαλύπτουν το γονιδιακό «ντόμινο» που οδηγεί στον αυτισμό

Ασημίνα Χατζηανδρέου – Τα πλάνα της αθλήτριας… σοκάρουν