Η Ρωσία στέλνει drones στο Ιράν… σύμφωνα με δυτικές μυστικές υπηρεσίες

1 Min Read

Στο γεωπολιτικό σκάκι που παίζεται με φόντο τη Μέση Ανατολή, η Ρωσία δεν μένει απλός θεατής. Σύμφωνα με τους Financial Times, έχει ήδη μπει στο παιχνίδι δίνοντας «πακέτο» στήριξης στο Ιράν: drones, φάρμακα, τρόφιμα. Γιατί όταν πιέζεται ο σύμμαχος, δεν τον αφήνεις μόνο. Οι αποστολές λέγεται ότι ξεκίνησαν αρχές Μαρτίου και τρέχουν με ρυθμούς fast forward, την ώρα που η Τεχεράνη δέχεται πιέσεις από Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ.

 

  • Και μπορεί δημόσια η Μόσχα να μιλά για «ανθρωπιστική βοήθεια», αλλά πίσω από τις λέξεις κρύβεται κάτι πιο… ουσιαστικό. Δορυφορικά δεδομένα, πληροφορίες στόχευσης, drones. Όχι απλά βοήθεια, αλλά upgrade. Και κάπως έτσι, το Ιράν συνεχίζει να παίζει δυνατά με τα drones-καμικάζι, τα οποία παράγει φθηνά και χρησιμοποιεί μαζικά.

 

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ μιλά για «ψευδή δημοσιεύματα». Ναι, κλασικά. Γιατί σε τέτοιες υποθέσεις, η αλήθεια είναι πάντα… σχετική. Το μόνο βέβαιο; Οι ισορροπίες αλλάζουν. Και όταν μπαίνει η Ρωσία πιο βαθιά στο παιχνίδι, το έργο γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο.

Share This Article